Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 04:39

Διαμάχη των ΚΤΕΛ για τη γραμμή του Νοσοκομείου


Δεν συμφωνούν οι θέσεις των δύο ΚΤΕΛ -αστικού και υπεραστικού- στο ζήτημα της εκμετάλλευσης της συγκοινωνιακής γραμμής από την Καλαμάτα προς το Νοσοκομείο και αντίστροφα.
Αυτό προκύπτει από τον διάλογο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά και αίτημα από το σωματείο εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα για εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου στο πλαίσιο της αστικής συγκοινωνίας.
Συγκεκριμένα, το αστικό ΚΤΕΛ -στο έγγραφό του προς το δήμο- επικαλείται την υφιστάμενη νομοθεσία και ζητεί «να τηρηθεί απαρέγκλιτα» ώστε «να υλοποιηθεί η επέκταση αστικής περιοχής και καθορισμός στάσεων στην περιοχή από το ΤΕΙ ώς το νοσοκομείο».
Οπως αναφέρει, συγκεκριμένα, «το αστικό ΚΤΕΛ δύναται να εξυπηρετήσει τη γραμμή του νοσοκομείου με επέκταση της γραμμής Νο 2, αρκεί να τηρηθούν τα νόμιμα, προκειμένου να υλοποιηθεί η επέκταση αστικής περιοχής και καθορισμός στάσεων στην περιοχή από το ΤΕΙ ώς το νοσοκομείο.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από το υπεραστικό ΚΤΕΛ ότι το αστικό ΚΤΕΛ δεν έχει καμία πρόθεση να σφετεριστεί τις δικές του γραμμές και στάσεις και το μόνο που επιθυμεί είναι να τηρηθεί ο νόμος που διέπει αυτά τα θέματα».
Από την δική του πλευρά, το υπεραστικό ΚΤΕΛ -στο δικό του έγγραφο- σημειώνει κατηγορηματικά ότι «αδυνατούμε να δεχθούμε την συνεκτέλεση και συνεκμετάλλευση οποιασδήποτε γραμμής, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο». Βεβαιώνει, ωστόσο, ότι «θα συζητήσει με κάθε αρμόδιο φορέα, όποια προτεινόμενη μεταβολή».
Παράλληλα επισημαίνει ότι ήδη εξυπηρετεί σήμερα το σύνολο των αστικών περιοχών του καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας -«γραμμές ζημιογόνες, που εκτελούνται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και του κοινωνικού έργου που πρέπει να επιτελεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ».
Δηλώνει, τέλος, πρόθυμο να «τροποποιήσει την υφιστάμενη τακτική γραμμή από και προς το νοσοκομείο έτσι που να εξυπηρετεί εργαζόμενους, επισκέπτες και λοιπούς χρήστες, δεδομένου ότι εκτελούνται καθημερινά 82 δρομολόγια από και προς το νοσοκομείο, με μέση συχνότητα ένα δρομολόγιο ανά 15 λεπτά».
Β.Γ.Μ.