Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 21:05

Στην Καλαμάτα πιλότοι από όλη την Ευρώπη

Κέντρο αεροπορικής βασικής εκπαίδευσης για όλη την Ευρώπη επιχειρείται να γίνει η 120 ΠΕΑ, η οποία κατατάσσεται στις σημαντικότερες μονάδες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πιέρρος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Ο κ. Πιέρρος εξέφρασε μάλιστα την ευχή να ευοδωθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τη μονάδα - η οποία, όπως είπε, "ίσως γίνει και το κέντρο της αεροπορικής εκπαίδευσης στο βασικό στάδιο, όλης της Ευρώπης".

Κατά τη χθεσινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Διασπορά, ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος (Ι) Μιχάλης Θεοδωράκης παρέδωσε τη διοίκηση της μονάδας στον νέο διοικητή σμήναρχο (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου, που κατάγεται από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Θεοδωράκης από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνει τη διοίκηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Χθες, τόσο κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής όσο και αργότερα στη Λέσχη της μονάδας, όπου παρέλαβε αναμνηστικά από το προσωπικό, εξέφρασε τη "βαθιά ανθρώπινη λύπη" του που αποχωρεί από τη μονάδα και ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων της μονάδας, η οποία χαρακτηρίζεται για το υψηλό της επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος διοικητής σημείωσε ότι "στο διάστημα αυτό διαχειριστήκαμε την αποχώρηση έμειρου προσωπικού χωρίς αντικατάσταση, και με νέα δεδομένα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον". Χαρακτηριστικά ανέφερε πως υλοποιήθηκαν με απόλυτη συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα εκπαίδευσης των Ικάρων και των ανθυποσμηναγών, οι οποίοι αποτελούν και το επίκεντρο της μονάδας, καθώς πραγματοποιήθηκαν 44.000 ώρες πτήσεις και 250.000 εργατοώρες συντήρησης αεροσκαφών.

Ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης σε διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις που έγιναν στη μονάδα, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην ενίσχυση των δεσμών της με την τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας τους σκοπούς της αλλά και τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τη λειτουργία της. Εκείνο όμως που χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό, είναι ο μηδενικός δείκτης ατυχημάτων.

Ο νέος διοικητής Λ. Δημητρίου από την πλευρά του τόνισε πως αναλαμβάνει τη διοίκηση ενός πολύ σημαντικού σχηματισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, με κύρια αποστολή την παροχή εκπαίδευσης στους Ικάρους και τους ανθυποσμηναγούς - τους οποίους καλεί να καταστούν "ικανοί μαχητές και υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".

Επίσης, διαβεβαίωσε το προσωπικό πως θα διοικήσει με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και τρόπο αξιοκρατικό, βασιζόμενος στο ήθος, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα και τη δικαιοσύνη. Είπε πως θα είναι συμπαραστάτης και καθοδηγητής σε κάθε υπηρεσιακό, προσωπικό ή οικογενειακό πρόβλημα, αλλά ξεκαθάρισε πως δε θα ανεχτεί συμπεριφορές και νοοτροπίες που θα κινούνται εκτός στρατιωτικής δεοντολογίας και θα αποτελούν εμπόδιο στην εκτέλεση της αποστολής της μονάδας.

 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

O απερχόμενος διοικητής Μ. Θεοδωράκης παρέλαβε πλακέτες και άλλα αναμνηστικά δώρα από το διοικητή ΔΑΕ και τον νέο διοικητή της μονάδας, από το διευθυντή Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης σμήναρχο Γεώργιο Τσενεκίδη, το διευθυντή Υποστήριξης σμήναρχο Κωνσταντίνο Κλενιάτη, το διοικητή της ΜΣΑ Τ2 αντισμήναρχο Περικλή Στρατηγόπουλο, το διοικητή της ΜΣΑ Τ6 αντισμήναρχο Γιάννη Κοσμά, τον πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας σμήναρχο ε.α. Γιάννη Σαμπαζιώτη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Αερολέσχης Δημήτρη Αθανασούλια.

 

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ο σμήναρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου προέρχεται από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής. Γεννήθηκε το 1962, είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Από το 1984 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 3.500 ώρες πτήσης.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, έχει παρακολουθήσει σχολεία και σεμινάρια και έχει υπηρετήσει ως εθνικός αντιπρόσωπος στη Γερμανία, στο πρόγραμμα ανάπτυξης βλήματος αέρος - αέρος IRIS-T.