Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 15:09

Ψήφισμα των ταξιτζήδων της Λακωνίας

Εχθές 20 Ιουλίου 2011 συνεδρίασαν από κοινού τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και υπολοίπου Νομού Λακωνίας «Η ΑΠΕΛΛΑ» και του ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Λακωνίας στη Σπάρτη. Μοναδικό θέμα της Συνεδρίασης ήταν η στάση των Σωματείων μας για τη μορφή των κοινοποιήσεων σήμερα 21 Ιουλίου 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ταξί στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο χώρο, μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Η παρουσία των αυτοκινητιστών εκεί θα έχει ειρηνικό-ενημερωτικό χαρακτήρα και για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους επισκέπτες, τους οποίους δεν θα παρεμποδίσουμε να επιστεφτούν το χώρο.
Τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια και η στάση και αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων και του πολιτικού κόσμου αποδεικνύει το μεγάλο δίκιο μας. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την στάση των είκοσι ένα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που άσκησαν πίεση στον υπουργό κ. Ραγκούση ώστε να συνεδριάσει άμεσα η αρμόδια ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή του βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου σε αυτή την ομάδα των βουλευτών, προφανέστατα, δείχνει ότι πείστηκε από τα επιχειρήματα του Κλάδου μας και μετέβαλε την αρχική στάση του περί πλήρους απελευθέρωσης (απορύθμισης) των ταξί χωρίς όρους και κανόνες.

Ζ Η ΤΟ Υ Μ Ε
Από τον υπουργό κ. Ραγκούση να διαβουλευθεί με τον Κλάδο μας άμεσα, σήμερα, ώστε να παραχθούν νομοθετήματα που θα οδηγήσουν:
σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ταξί,
υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες προς τους πολίτες
αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματός μας και εξίσωση των υπηρεσιών  μας με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Αριθμός αδειών: να ισχύσει μαθηματικός τύπος ανάλογος μ’ αυτόν της  Ε.Ε. λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους (αρ. Ι.Χ. κάθε περιοχής, πραγματικός πληθυσμός και όχι απογραφικός που πολλές φορές είναι πολύ μικρότερος του πραγματικού στα μικρά δ.δ., κ.ά. Άλλωστε η μη έκδοση νέων αδειών αποτέλεσε κορωνίδα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που δόθηκε στους ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο. Ο κ. Ραγκούσης ως γραμματέας του κόμματος εκείνη την περίοδο, ήταν, εκ των πραγμάτων, γνώστης και υπεύθυνος αυτού του προγράμματος.
Όχι  μεταφορά των εδρών-παραμονή των ΤΑΞΙ στην αναγραφόμενη στην άδειά τους έδρα (στη φιλοσοφία του  Καλλικράτη είναι η διατήρηση του πληθυσμού στις δημοτικές ενότητες και στα μικρά τ.δ και όχι η αφομοίωσή του από το κέντρο - κάτι στο οποίο θα συμβάλει και η απομάκρυνση των ταξί από εκεί).
Να παραμείνει ο ειδικός στόλος (9θεσια, 7θεσια, λιμουζίνες) στα ΤΑΞΙ,  όπως προβλέπεται από το Ν. 3109/03.
Να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 123/2006 καθώς και ο Ν.3844/10 και να ισχύσει η εξαίρεσή μας όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος δ. (νόμο τον οποίο μόλις πέρυσι υπέγραψε και ο κ. Ραγκούσης ως συναρμόδιος υπουργός).
Για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών αποφασίστηκε να υπάρχει ικανός αριθμός ταξί. Στο ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ (27310 24100 - 25300 - 26100) οι ραδιοτηλεφωνήτριες θα αναθέτουν εντολή κλήσης για την εξυπηρέτηση μόνο των ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ και των επειγόντων περιστατικών που χρήζουν άμεση ιατρική-νοσοκομειακή περίθαλψη.

Για το Σωματείο Ταξί                                                                       Για το Ράδιο Ταξί
Ο πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας                                                      Ο πρόεδρος

Σωτήριος Ροϊνός        Γεώργιος Βαβουγυιός                                         Γεώργιος Κούτσαρης