Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 20:02

Κερδίστε το βιβλίο «Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση» από τις Εκδόσεις Λυκόφως

 

Ανατρεπτικό, κινηματογραφικό, πρωτότυπο, αλλά ταυτόχρονα βαθιά συμβολικό και γεμάτο ιδέες και νοήματα, ένα βιβλίο με άποψη και στιλ.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του τρίτου βιβλίου του Θοδωρή Καρανικόλα, με τίτλο «Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Πρόκειται για μυθιστόρημα γεμάτο συμβολισμούς, με αναγωγές στην καθημερινότητα, τις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, στις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων.

Ένας τυχερός επισκέπτης του eleftheriaonline.gr θα κερδίσει το βιβλίο μετά από κλήρωση.

Ο διαγωνισμός έληξε. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Διεκδικώντας μια καλύτερη πνευματική μοίρα από αυτήν που τους όρισαν οι πρόγονοί τους, οι Δουλευτές του Λόφου των Χαμογελαστών ξεσηκώνονται απέναντι στους Διασκεδαστές και ενάντια στην κληρονομικότητα απαιτώντας «Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση», καθοδηγούμενοι μάλιστα από τον μικρό Εγγαστρίμυθο ή Ευαγγελιστή για τους μυημένους, τον γιο του αρχηγού των Διασκεδαστών.

Ωστόσο, η πιο λαμπρή περίοδος του τόπου αρχίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Ευαγγελιστής, εμπνευστής του μεγάλου οράματος, κείτεται νεκρός, ενώ ο Κολίγας, ο πιστότερος μαθητής-μύστης της Αναγκαίας Πνευματικής Αποκατάστασης, αποκλείεται από τους κόλπους της πριν καν τη δει να εδραιώνεται, μιας και δολοφονεί τον πατέρα του, δίχως να δείχνει το παραμικρό ίχνος μετάνοιας.

Το όνειρο της πνευματικής και εργασιακής ισότητας έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τον Κολίγα, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από πριν. Εντωμεταξύ το χωριό αποκτάει νέους αφέντες, νέες συμμαχίες προκύπτουν, κάποια μέχρι πρότινος ανυπόληπτα όντα αρχίζουν σιγά-σιγά να αποκτούν κύρος, ενώ οι ζωές ορισμένων άλλων αλλάζουν ριζικά προς το χειρότερο. Την ίδια στιγμή, κι όσο ο καιρός περνάει, διάφορα ερωτήματα που σχετίζονται με την ιδέα της Αναγκαίας Πνευματικής Αποκατάστασης γεννιούνται στο μυαλό του Κολίγα, ο όποιος ξεκινώντας την αναζήτηση για τις απαντήσεις τους, θα βρεθεί μπροστά σε μια απρόσμενη αποκάλυψη...

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Θοδωρής Καρανικόλας γεννήθηκε το 1979 στο Κρανίδι Αργολίδος, όπου μεγάλωσε.

Στην ενασχόλησή του με τη συγγραφή, βοήθησε ο επαγγελματικός προσανατολισμός στη δημοσιογραφία και το πέρασμα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του.

Αποτέλεσμα: Η έκδοση του μυθιστορήματος «Ανεπαρκείς καθώς και ράθυμοι» τον Δεκέμβριο του 2012 (εκδόσεις Andy's Publishers). Νωρίτερα, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το διήγημα «Αναίμακτος αγώνας, πετυχημένη εξέγερση» διακρίθηκε στο ελληνικό τμήμα του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγήματος της ιστοσελίδας www.eyelands.gr και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή διηγημάτων «Ιστορίες για την Ελλάδα». Τον Δεκέμβριο του 2013 εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο του, τη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ιστορίες για παρίες» (εκδόσεις Οσελότος).

Επικοινωνία με τον συγγραφέα

Email: karanikolasth@gmail.com 

Facebook:Thodoris Karanikolas 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Αναγκαία Πνευματική Αποκατάσταση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θοδωρής Καρανικόλας

ISBN: 978-618-5095-54-3

ΣΕΛΙΔΕΣ: 280

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 13 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως