Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 21:17

Κερδίστε τα δύο παιδικά βιβλία της Βασιλικής Μουργελά (ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ)

 

Δύο τυχεροί θα κερδίσουν τα παιδικά βιβλία «Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα» και «Άμπα και Λήδα: Δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία», προσφορά της συγγραφέως Βασιλικής Μουργελά.

Μια καλή ευκαιρία γνωριμίας με τη συγγραφέα µας δίνεται και µέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα. 

Τα βιβλία

Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα

Ο Πετράκης είναι ένα καβουράκι που μεγαλώνει όπως όλα τα καβουράκια στην ηλικία του. Ώσπου μια μέρα όλα αλλάζουν, λόγω κάποιου ατυχήματος η μια του δαγκάνα σπάει. Έτσι αναγκάζεται να συνεχίσει να ζει μόνο με μία δαγκάνα. Ο ίδιος το αποδέχεται, όμως θα χρειαστεί να αποδείξει σε όλους πως μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά. Η δύναμη της ψυχής του θα δώσει πολλά μαθήματα σε κάποια καβουράκια που τον κοροϊδεύουν, δεν τον θέλουν στην παρέα τους και τον κάνουν να νιώθει άσχημα. Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα.

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, σελ.: 54. Για παιδιά ηλικίας 4+

 

Άμπα και Λήδα: Δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία

Ο Άμπα είναι ο πιο ηλικιωμένος και σοφός γάτος της Γατούπολης. Όλοι τον σέβονται, τον θαυμάζουν και τον υπηρετούν. Κάνει πολλά μαγικά κόλπα με βότανα και καπνούς που έχει φέρει από κάθε γωνιά της Γης. Όμως είναι εγωιστής και δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τα μαγικά του λόγια. Αυτό δεν θα του βγει σε καλό και θα μπλεχτεί σε μια περιπέτεια.

Θα καταφέρει άραγε η Λήδα, μια μικρή γατούλα, να τον ξεμπλέξει απ’ την περιπέτεια αυτή;

O Άμπα θα σταματήσει να φέρεται εγωιστικά;

Θα το μάθουμε αφού διαβάσουμε την ιστορία.

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, σελ.: 80 Για παιδιά ηλικίας 4+

 

Δύο τυχεροί κερδίζουν ένα αντίτυπο από κάθε βιβλίο.
Ο διαγωνισμός έληξε!
Νικήτριες είναι οι κυρίες:
Παναγιώτα Παυλάκου 
Φανή Παπατωλη

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βασιλική Μουργελά κατάγεται από το χωριό Χώρα Γορτυνίας της Ορεινής Αρκαδία. Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια με όμορφες αναμνήσεις απ' την οικογένειά της και μοναδικές εικόνες της φύσης. Σήμερα ζει μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο της στην Αθήνα, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά. Σπούδασε Πληροφορική.

Το μικρόβιο της συγγραφής εμφανίστηκε στη ζωή της σε μικρή ηλικία.

Ποιήματά της και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες και περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος.

Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και είναι συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης 9-12 ετών στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής.

Κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ο Αστρομικρούλης, εκδόσεις Μέθεξις (2016), Ο φίλος μου ο σπουργίτης, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2016), Άμπα και Λήδα δυο γάτες σε μία μαγική ιστορία, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2017), Τι γυρεύουν οι ποντικοί στο παλάτι;  εκδόσεις Μέθεξις (2018), Τα φιλιά της Δανάης, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2019) *Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, Το μυστικό της ξυλοκερατιάς, εκδόσεις Μέθεξις (2019), Το καβουράκι με τη μια δαγκάνα, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2020) και η ποιητική συλλογή  “Ψυχής χορδές“ εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2018).

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και τον αυτοσχεδιασμό. Δραματοποιεί η ίδια τα παραμύθια της και κάνει διαδραστικές παρουσιάσεις σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Βιβλιοθήκες, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για το βιβλίο στους μικρούς της φίλους.