Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 09:15

Ακρίβεια: Μια ανάσα από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης – Συναγερμός για νέο ράλι αυξήσεων (βίντεο)

«Πετάνε» οι τιμές των καυσίμων πριν καλά καλά η νέα αστάθεια στη Μέση Ανατολή βάλει τη σφραγίδα της. Θέμα χρόνου σύμφωνα με τους πρατηριούχους οι ανατιμήσεις τιμών.

Φόβο για νέο ράλι στις τιμές του πετρελαίου έχει πυροδοτήσει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τις τιμές του μαύρου χρυσού να βρίσκονται κοντά σε υψηλά εξαμήνου και να διαπραγματεύονται κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι (Brent). Ο κίνδυνος να βυθιστεί στο χάος η ευρύτερη περιοχή προκαλούν πονοκέφαλο στο παγκόσμιο εμπόριο με τη θηλιά στους καταναλωτές να σφίγγει και την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στη χώρα μας, πριν καλά καλά η αστάθεια απλώσει τα πλοκάμια της, συνεχίζεται το ράλι στην τιμή της αμόλυβδης που έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ. Παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν μάλιστα την ανησυχία τους ότι θα αυξηθεί κι άλλο δεδομένης της έντασης που παρατηρείται μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

«Καίνε» οι τιμές της βενζίνης

Όπως μεταδίδει το MEGA η κατάσταση προκαλεί επιπλέον ανησυχία στους οδηγούς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να φουλάρουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι τιμές της βενζίνης στα νησιά:

Στην Κίμωλο η αμόλυβδη έχει φθάσει στα 2,39 ευρώ
Στην Ικαρία 2,364 ευρώ
Στη Νίσυρο 2,35 ευρώ
Στη Μήλο 2,35 ευρώ
Στη Νάξο 2,32 ευρώ

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, η νέα αύξηση στα καύσιμα θα έρθει άμεσα και οι οδηγοί θα δουν από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας τις επιπτώσεις στην τσέπη τους.

Ο Θέμης Κιουρτζίδης, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων σημείωσε στο «Μεγάλο Κανάλι»: «Φαίνεται ότι θα έχουμε μία αύξηση των 5 λεπτών τις επόμενες προσεχείς ημέρες στα διυλιστήρια και μετά με κάποια χρονοκαθυστέρηση θα περάσουν και στους καταναλωτές μέσω των πρατηρίων».

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση που υπόσχεται ελέγχους για να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας

Ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο»: «Η πολιτεία έχει απολύτως τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος που υπάρχει εκ των πραγμάτων μία αναταραχή είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμού πρέπει να είναι σε εγρήγορση». Από το υπουργείο τονίζουν πως κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ θα είναι συνεχώς στους δρόμους προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Πηγή: in.gr