Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 21:55

Ελληνική Χορωδία στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Κορκ

 

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Κορκ της Ιρλανδίας είναι ένας σημαντικός θεσμός στον χώρο της χορωδιακής μουσικής, ο οποίος μετρά 70 χρόνια ζωής. Φέτος, πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 5η Μαΐου 2024 με συμμετοχή χορωδιών από πολλές χώρες του κόσμου. 

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η χορωδία μαθητών του 18ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε σε δύο δράσεις του φεστιβάλ, στην βιβλιοθήκη Blackpool Library και στο Carrigtwohill Community College. Στη μαθητική χορωδία συμμετείχαν οι: Ρούση Ασημίνα, Σότνικ Λάουρα, Παυλίδη-Βαλέρη Λεμονιά, Κότσι Ελισιάνα, Ρούσου Κατερίνα, Αϊβαλιώτη Διονυσία, Παπαπέτρου Αθηνά, Νιάρης Κωνσταντίνος, Νιάρη Μαρία, Τζαφεράι Σάρα, Μπιναρδοπούλου Χριστίνα, Παφύλλα Μαριάννα, Κοκορόγιαννης Θοδωρής, Οικονόμου Αμαλία, Σακκάς Γιάννης, Γεωργούλα Ελεάννα, Αουγκίτσου Σάμουελ, Νασοπούλου Όλγα, μαθητές και μαθήτριες από την Α' τάξη Γυμνασίου έως την Γ' τάξη Λυκείου.

Τη χορωδία διηύθυνε η εκπαιδευτικός Παρασκευή Μακρινού, Μουσικολόγος - Πιανίστα. Το ρεπερτόριο που παρουσιάστηκε βασιζόταν σε επιλογές από την έντεχνη ελληνική μουσική και την παραδοσιακή ελληνική μουσική διαφόρων περιοχών της χώρας μας, σε επεξεργασία για δίφωνη χορωδία και σε a cappella μορφή. Η μαθητική χορωδία του 18ου Γυμνασίου- Λυκείου Αθηνών έδωσε το «παρών» σε μια διεθνή διοργάνωση αξιώσεων, προβάλλοντας τον πολιτισμό της χώρας μας, αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση.

Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Κορκ