Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 09:09

Ζευγάρι και φίλος τους έκλεψαν 8 εκκλησίες σε Μεσσηνία και Αρκαδία

 

 

Οποια εκκλησία έβρισκαν στο διάβα τους, έμπαιναν και έκλεβαν ένα ζευγάρι Ελλήνων από το Τσαπί, μαζί με ένα φίλο τους από την Εύα.

Οι τρεις τους φέρονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας ότι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 27 Ιουλίου άνοιξαν 8 ξωκκλήσια και εκκλησίες στο Μαγγανιακό, τα Πετράλωνα, την Αμφεια, την Πολιανή και το Δυρράχι Αρκαδίας, και έκλεψαν από τα παγκάρια 255 ευρώ. Το ζευγάρι μάλιστα, έναν 39χρονο και μια 32χρονη, είχαν συλλάβει στον Αγιο Φλώρο αστυνομικοί του Τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας πέντε ημέρες πριν τις κλοπές, για κατοχή μικροποσοτήτων ηρωίνης και βουπρενορφίνης, και είχαν τότε αφεθεί ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Οσο για τον 41χρονο φίλο τους, είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για τη διάπραξη μικροκλοπών και τη χρήση ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οδηγήθηκαν στους συγκεκριμένους ως δράστες των διαρρήξεων στις εκκλησίες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή - χωρίς να συλληφθούν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών και απoπειρών κλοπής, οι 4 από αυτές στην Πολιανή. Οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά παραβίαζαν την κεντρική είσοδο του ναού και έπαιρναν τα χρήματα που έβρισκαν στα παγκάρια - μάλιστα στις τρεις περιπτώσεις που έχουμε τις απόπειρες, δεν βρήκανε καθόλου λεφτά στα παγκάρια γι' αυτό και έφυγαν.

Στην Πολιανή "χτύπησαν" τις εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πήραν από το παγκάρι 100 ευρώ, καθώς και αυτή της Αγίας Τριάδας και πήραν από το παγκάρι 40 ευρώ. Στον ίδιο χωριό έκαναν και δύο απόπειρες, στο ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, αλλά δεν βρήκανε λεφτά στα παγκάρια τους - ενώ η τρίτη απόπειρα έγινε σε εκκλησία στο Δυρράχι Αρκαδίας, όπου και εκεί δεν υπήρχαν χρήματα στο παγκάρι. Οι υπόλοιπες κλοπές έγιναν στην Υπαπαντή του Σωτήρος στην Αμφεια, απ' όπου πήρανε από το παγκάρι 100 ευρώ, αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα, στα Πετράλωνα απ' όπου πήρανε τα... 2 ευρώ που είχε στο παγκάρι του Προφήτη Ηλία, και στο Μαγγανιακό απ' όπου πήρανε από το παγκάρι της Αγίας Κυριακής 15 ευρώ.