Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 10:49

Σακκάς και Σεϊσίδης συνελήφθησαν στη Σπάρτη μετά από καταδίωξη

Γράφτηκε από την
Σακκάς και Σεϊσίδης συνελήφθησαν στη Σπάρτη μετά από καταδίωξη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη μετά από καταδίωξη οι αντιεξουσιαστές Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης

Ηταν γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Λακωνίας επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα στην πόλη της Σπάρτης. Οι δύο επιβαίνοντες αρνήθηκαν να σταματήσουν ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με τους δύο άνδρες να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το όχημα και να επιχειρούν να διαφύγουν με τα πόδια, αλλά μετά από λίγο συνελήφθησαν, 45 λεπτά μετά τον εντοπισμό τους.  Κατά τη μεταφορά τους στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας προέβαλαν αντίσταση, έβριζαν τους αστυνομικούς και δήλωναν αναρχικοί αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία τους. Οι δύο άνδρες κρατούνται ακόμα στη Σπάρτη και στη συνέχεια θα μεταχθούν στην Αθήνα. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες. Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Μάριος Σεϊσίδης, που κατηγορείται ως μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια.

 

Αργότερα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.


NEWSLETTER