Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:27

Διαρρήκτες ρήμαξαν 47 σπίτια σε Μεσσηνία και Χανιά

Γράφτηκε από την

Μία ακόμα εγκληματική οργάνωση τσιγγάνων με δράση σε Μεσσηνία και Κρήτη, τα μέλη της οποίας είχαν βάλει στο στόχο σπίτια και είχαν ήδη αποκομίσει λεία πάνω από 20.000 ευρώ, ξεσκεπάστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, η σπείρα είχε αναπτύξει δράση από τον Οκτώβριο του 2015 και μέχρι σήμερα είχε χτυπήσει 46 φορές στη Μεσσηνία και μία στα Χανιά.

Το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Καλαμάτας, ενώ ήδη έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 12 άτομα, εκ των οποίων δέκα άνδρες από 17 έως 36 ετών και δύο γυναίκες 19 και 46 ετών. Ολοι τους είναι κάτοικοι Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από Θουρία, Ασπρόχωμα, Ασπροπουλιά, Πλατύ και Αρφαρά.

Τα παραπάνω άτομα, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, φαίνεται ότι από τις 10 Οκτωβρίου 2015 έως και τις 7 Αυγούστου 2016 είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν -και στις περισσότερες περιπτώσεις τα κατάφεραν- 46 σπίτια στην Καλαμάτα, τον Αρι και τα Λέικα, και ένα στις Μουρνιές Χανίων. Από τη δράση τους αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων κατά τους ιδιοκτήτες τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ. 

Από τις έως τώρα έρευνες πάντως, και κατά τη σύλληψη του 30χρονου, δεν βρέθηκε κάτι από τα κλοπιμαία. 

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ σε βάρος και των 13 ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.