Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 08:38

Νέα έρευνα  στο πλοίο "Simone" στο λιμάνι της Καλαμάτας; (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας ρυμουλκήθηκε χθες αργά το μεσημέρι το "Simone", σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο από το βράδυ της Κυριακής, ανοιχτά του Βενέτικου. 

Οπως έγραφε χθες η "Ε", το συγκεκριμένο πλοίο είχε ερευνηθεί στο παρελθόν για λαθραία τσιγάρα, ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί τίποτα ύποπτο από τους λιμενικούς. Αλλωστε όπως ανέφεραν από χθες οι πληροφορίες μας, το φορτίο του θα ελεγχόταν, εφόσον βέβαια δεν είχε αδειάσει τα αμπάρια του, που ήταν και το πιθανότερο. Πράγματι τα αμπάρια του "Simone" είναι άδεια από φορτίο, ωστόσο οι έρευνες πάνω στο πλοίο θα συνεχιστούν και σήμερα. 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας το ρυμούλκησε η τράτα "Μιχαήλ", που είχε σπεύσει από προχθές το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου, όπου το "Simone" έπλεε ακυβέρνητο. Οι 6 Ουκρανοί ναυτικοί διασώθηκαν από φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κοντά στο πλοίο, μέχρι να ρυμουλκηθεί αλλά και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, έπλεε πλωτό σκάφος του Λιμενικού. 

Ν.Κ.