Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 09:46

Τσιγγάνικο ερωτικό... σαφάρι με στόχο πορτοφόλια σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνικο ερωτικό... σαφάρι με στόχο πορτοφόλια σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

 

Μέχρι και ανήλικες τσιγγάνες βγαίνουν στο κουρμπέτι για να αρπάξουν τη σύνταξη των ηλικιωμένων που θα ψάξουν στα γνωστά «στέκια» της Μεσσήνης και της Καλαμάτας για ερωτικές περιπτύξεις. Οι μικρές είναι δασκαλεμένες από τις μεγαλύτερες να μην προχωράνε πέρα από υποσχέσεις και χάδια, κι έτσι δύσκολα μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία για παιδεραστία.

Τα κρούσματα πολλά, με ηλικιωμένους αλλά και νεότερους άντρες οι οποίοι καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα δαρμένοι ή για να καταγγείλουν ότι τσιγγάνες τούς έκλεψαν τα λεφτά με τη «μέθοδο της απασχόλησης», όπως ονομάζεται επίσημα στα αστυνομικά δελτία η κλοπή από την τσέπη του... ξαναμμένου. Και βέβαια όλα αυτά γίνονται σε κοινή θέα, σε πολύ κεντρικά σημεία: στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, στη λαϊκή της Καλαμάτας και στο Νοσοκομείο. Η «Ε» έχει ξαναγράψει για αυτό το φαινόμενο, το οποίο όμως το τελευταίο διάστημα, όπως μας λένε αξιωματικοί της Αστυνομίας, βρίσκεται σε έξαρση. 

 

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Η αναζήτηση του αγοραίου έρωτα σε δημόσια θέα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε έντονα την τελευταία διετία. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν μαρτυρίες πως κάποιες από τις τσιγγάνες είναι ανήλικες, και μάλιστα όχι παραπάνω από 13-14 χρόνων. Τα «νυφοπάζαρα» αυτά είναι γνωστά, στη λαϊκή της Καλαμάτας κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στην πλατεία και το πάρκο της Μεσσήνης, στον τσιγγάνικο καταυλισμό στις όχθες του Παμίσου και παρακάτω στο σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μάλιστα για το Νοσοκομείο υπάρχουν καταγγελίες και προς την "Ε" ότι τσιγγάνες «την πέφτουν» και σε νεότερους άνδρες, ακόμα και μέσα στο ασανσέρ. Αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν πως αυτά είναι τα μόνιμα «στέκια», γι' αυτό και οι αστυνομικές υπηρεσίες βγάζουν περιπολίες ειδικά γι' αυτό τα σκοπό. Ωστόσο, δεν υπάρχει μια στάνταρ ώρα για να υπολογίσει· γίνεται όλο το 24ωρο. 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Η κοινωνική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα φαίνεται ότι υποθάλπει και εκτρέφει αυτού του είδους τις καταστάσεις, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση του φαινομένου. Στην «Ε» υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για περιοχές της Μεσσήνης όπου κλείνονται ραντεβού αντρών με κοριτσάκια, μέσα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για παιδεραστία, τουλάχιστον στις δικογραφίες που φτάνουν στην Εισαγγελία Καλαμάτας. 

Οπως μας εξηγεί εισαγγελικός λειτουργός, οι τσιγγανοπούλες είναι δασκαλεμένες να μην προχωράνε στην ερωτική πράξη, και πέρα από το αδίκημα της εξαπάτησης από τις κοπέλες και τις νεαρές γυναίκες, το μόνο άλλο αδίκημα που μπορεί να προκύψει είναι αυτό της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Εξάλλου, κανένας από όσους φτάνουν για να καταγγείλουν πως τους έκλεψαν δεν θα παραδεχτεί ότι πήγαινε γυρεύοντας.

 

ΚΑΘ' ΟΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ

Αξιωματικοί της Αστυνομίας λένε ότι η ανέχεια σπρώχνει κυρίως αυτές τις γυναίκες -επί το πλείστον νεαρές ή και ανήλικες τσιγγάνες, και κάποιες Ρουμάνες- να εξαπατούν τους ηλικιωμένους αλλά και νεότερους άντρες· γιατί όσο παράξενο και αν φαίνεται, οι άντρες που ψάχνουν σε αυτές τις πιάτσες για γυναίκες είναι από 26 χρόνων και αρραβωνιασμένοι, μέχρι 75 και πάνω, συνήθως μέσης και κατώτερης κοινωνικοοικονομικής στάθμης. Κι η άποψη των αστυνομικών που μιλήσαμε μαζί τους είναι πως τα δικά τους μέτρα δεν θα φέρουν αποτέλεσμα όταν «καθ' όλα αξιοπρεπή μέλη της κοινωνίας μας το τροφοδοτούν και το συντηρούν». 

Οι ίδιοι επιμένουν ότι η ρίζα του κακού ξεκινά από τις συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και φτώχειας που ζουν αυτές οι γυναίκες, από το χαμηλό μορφωτικό τους επίπεδο και το... πατρονάρισμα που τους κάνουν οι μεγαλύτερες, που τις εξωθούν σε τέτοια επικίνδυνα για τις ίδιες παιχνίδια. Στον αντίποδα, οι άντρες που το εκμεταλλεύονται ξέρουν καλά, όπως μας είπαν αστυνομικές πηγές, πως κάποιες είναι ανήλικες, αλλά δεν τους νοιάζει!

 

ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ 

Οι αστυνομικοί θεωρούν λοιπόν ότι δεν θα υπάρξουν για τους εμπλεκόμενους ποινικές ευθύνες, καθώς όπως επιβεβαιώνουν και εισαγγελικές πηγές, δεν έχει ποτέ σχηματιστεί δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου ή παιδεραστία σε μια τέτοια περίπτωση. Πάντως οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι άντρες είναι... παιδιάστικες, όπως «μου έπεσε το πορτοφόλι κι εκείνη το πήρε γρήγορα» ή «σταμάτησα το αυτοκίνητο και μπήκε μέσα». Φυσικά κανένας δεν θα παραδεχτεί ότι κλείστηκε ραντεβού επί χρήμασι μέσα στο αυτοκίνητο στην απόμερη γειτονιά της Μεσσήνης ή στο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, για να συνεχιστούν εκεί τα χάδια και οι ερωτικές περιπτύξεις. Και παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις η πράξη δεν ολοκληρώνεται γιατί... πλακώνει όλο το σόι της γυφτοπούλας και γίνεται κόλαση, οι αστυνομικές πηγές μας επιμένουν ότι η κοινωνία και η Πολιτεία αδιαφορούν για το ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι παιδόφιλοι, οπότε έχουν ποινικές και ηθικές ευθύνες.


NEWSLETTER