Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 07:50

Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας


Εξι άτομα, αλλοδαποί, συνελήφθησαν το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Πρόκειται για 3 άνδρες, ηλικίας 20, 27 και ανήλικο και 3 γυναίκες, ηλικίας 19, 27 και 49 ετών, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία και συνελήφθησαν σε 4 ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της πόλης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Μπέργκαμο, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά. Στον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δελτία ταυτότητας ιταλικών, γαλλικών και ισπανικών Αρχών.
Επιπλέον, η μία απ’ αυτά τα άτομα συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.