Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 08:47

Συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Μεσσήνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται 33χρονος Ρομά

 

Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή είναι ένας 33χρονος Ρομά που είχε καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια παραμονές Πρωτοχρονιάς από 4 αδέρφια στη Μεσσήνη, με τα οποία είναι κουμπάρος και τον είχαν στη δούλεψή τους, στα χωράφια της οικογένειας.

Μάλιστα, όπως μάθαμε από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου, αναμένεται από τις εισαγγελικές αρχές Καλαμάτας να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό ότι πυροβόλησε δύο φορές προς τη μεριά των αδερφών, σε ανοιχτό χώρο κοντά στο σπίτι του, με κίνδυνο ζωής για αόριστο αριθμό ατόμων. Ωστόσο, μέχρι χθες το απόγευμα δεν επιβεβαιωνόταν από καμία πηγή ότι τελικά εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου, όταν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Μεσσήνης ο μικρότερος από τα 4 αδέρφια φέρεται ότι παρεξηγήθηκε με τον 33χρονο Ρομά και τον έδειρε. Σύμφωνα λοιπόν με την αρχική εκδοχή και τα στοιχεία τα οποία είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, καθώς ο Ρομά κατέληξε άγρια χτυπημένος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς της Ασφάλειας, τα 4 αδέρφια πήγαν γύρω στις 4 το πρωί, μετά το διαπληκτισμό στο μπαρ με το μικρότερο αδερφό, στο σπίτι του 33χρονου στη Μεσσήνη και τον έδειραν, ενώ πυροβόλησαν και στον αέρα με πυροβόλο όπλο για εκφοβισμό. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές μετέφεραν στην “Ε” ότι πράγματι έξω από το σπίτι του Ρομά βρέθηκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου, οι οποίοι στάλθηκαν για έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας αναζήτησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τα 4 αδέρφια προκειμένου να τους συλλάβουν για τον ξυλοδαρμό και να ακούσουν τη δική τους εκδοχή, αλλά είχαν κρυφτεί. Μόνο όταν παρήλθε η διάρκεια του αυτοφώρου, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης συγγενικό πρόσωπο των 4 αδερφών και παρέδωσε κάποιους κάλυκες στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι ο 33χρονος Ρομά που μέχρι τότε φερόταν ως θύμα, πήγε να τους σκοτώσει. Την επομένη μάλιστα, Τετάρτη 3 του μήνα, προσήλθαν με δικηγόρο και τα αδέρφια στο Τμήμα, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις. Έτσι ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για την υποστήριξη ή μη των εκατέρωθεν καταγγελιών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας από την Ασφάλεια Καλαμάτας προέκυψε και το προαναφερόμενο βίντεο που ενοχοποιεί τον κατηγορούμενο Ρομά, καθώς σε αυτό φαίνεται να στρέφει ένα όπλο προς τα αδέρφια και να τα πυροβολεί. Το βίντεο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι το εξασφάλισαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την περασμένη Πέμπτη 4 του μήνα και την επομένη, Παρασκευή 5, η υπηρεσία διαβίβασε τη σχετική δικογραφία με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία Καλαμάτας.     

Ν.Κ.