Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 09:23

Προστασία ζητούν κάτοικοι Αγίου Φλώρου και Πηδήματος: Στον εισαγγελέα για την παραβατικότητα

 

Αναφορά - καταγγελία κατοίκων του Αγίου Φλώρου και του Πηδήματος με 81 ενδεικτικές υπογραφές, με θέμα “άκρα παραβατικότητα στα χωριά μας” που αποτελεί και πάλι τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, κατέθεσε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Φλώρου Δημήτρης Χρονόπουλος.

Στην καταγγελία οι κάτοικοι σημειώνουν πως “δεν μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, αλλά κυκλοφορούμε με φόβο ακόμα και την ημέρα στα χωριά και στα κτήματά μας”. Επισημαίνουν ότι “η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και είναι ανεξέλεγκτη”, εκφράζουν την ανησυχία τους για θλιβερά γεγονότα, για τα οποία δεν θα ευθύνονται και ζητούν “από την πολιτεία την παροχή της δέουσας ασφάλειας και την άμεση λήψη μέτρων, “ώστε να επέλθει η γαλήνη στις περιοχές μας και να διάγουμε μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή, όπως πριν μερικά χρόνια”.

Στην καταγγελία που κοινοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον Δήμο Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”, σημειώνεται:

“Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε:

Πρώτον: Να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και τη λύπη μας για την υπέρμετρα αυξημένη παραβατικότητα στις περιοχές των χωριών μας, όπως και στις γύρω περιοχές

Συγκεκριμένα, έχουμε συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές σχεδόν καθημερινά στις οικίες μας, καθ΄ όλην τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, νύχτα. Κλοπές στις αγροικίες – αποθήκες, κάθε είδους εξοπλισμού που υπάρχει εκεί, σε κάθε εγκατάσταση. Κλοπές αγροτικών προϊόντων και ζώων, κάθε παραγόμενου είδους

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, αλλά κυκλοφορούμε με φόβο ακόμα και την ημέρα στα χωριά και στα κτήματά μας, αφού πολλές φορές γίνονται προκλήσεις και κάθε είδους ασχήμιες, πυροβολισμοί, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, μάλιστα δε σε διάφορα σημεία πολλές φορές συναντώνται άτομα άγνωστα, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με σαφείς ενδείξεις επήρειας ουσιών.

Δεύτερον: Επειδή η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και είναι ανεξέλεγκτη, κατά πάσα δε πιθανότητα, ενδεχομένως, να είναι θέμα χρόνου να οδηγήσει σε θλιβερά γεγονότα, για τα οποία δεν θα ευθυνόμεθα εμείς, αλλά οι θεσμοί και οι αρχές της πολιτείας που από τους νόμους (π.χ. 4938/2022 άρθρ. 29 παρ. 1 εδ. δ) και το Σύνταγμα (π.χ. άρθρο 9) έχουν την αρμοδιότητα, να ζητήσουμε από την πολιτεία την παροχή της δέουσας ασφάλειας, καθότι φορολογούμεθα και στρατευόμεθα να την φυλάσσυμε, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελευθερία μας και όχι να ζούμε υποτελείς σε πρόσωπα ή ομάδες στο εσωτερικό της χώρας για οποιοδήποτε λόγο.

Οθεν παρακαλούμε για την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να επέλθει η γαλήνη στις περιοχές μας και να διάγουμε μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή, όπως πριν μερικά χρόνια, πράγμα το οποίο θεωρούμε,  ως προανεφέρθη, ότι είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη να μας εξασφαλίζει η πολιτεία.

Σημειωτέον ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε ελάχιστα την ηρεμία μας και μειώσουμε την πιθανότητα εισβολής και κλοπής στον ιδιωτικό μας χώρο, υποβαλλόμεθα σε υπέρμετρα και πέραν των δυνάμεών μας έξοδα, μετατρέποντας τις οικίες μας σε φυλακές, πράγμα αδιανόητο για μια ευνομούμενη πολιτεία”.

Γ.Σ.