Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 08:45

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές αυτοκινήτου και καταστημάτων - Δράστης 27χρονος Ρομά με 4 συνεργούς

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο κλοπές σε καταστήματα που έγιναν πρωινές ώρες της 10ης Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και το Μελιγαλά, οπότε είχε κλαπεί χρηματικό ποσό 4.800 ευρώ.

Επίσης, εξιχνιάστηκε και η κλοπή ενός αυτοκινήτου, που έγινε μια ημέρα νωρίτερα στην Αθήνα και οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποίησαν στις κλοπές στη Μεσσηνία. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου Ρομά, για εγκληματική οργάνωση και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και 4 άγνωστους συνεργούς του.

Πιο αναλυτικά, στις 10 του μήνα μία 53χρονη Ουκρανή κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι πρωινές ώρες της ίδιας μέρας άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι στην είσοδο του παντοπωλείου της στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα, και έκλεψαν από την ταμειακή 700 ευρώ. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι δράστης της εν λόγω κλοπής είναι ένας 27χρονος, γνωστός στις διωκτικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ο οποίος από κοινού με 4 άγνωστους προς το παρόν συνεργούς του φέρεται να είχε συστήσει τουλάχιστον από δεκαημέρου εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε επιχειρήσεις και την αφαίρεση οχημάτων. Επιπλέον, προέκυψε πως τα μέλη της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας διέρρηξαν στις 5 τα ξημερώματα και ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μελιγαλά, από όπου πήραν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 4.000 ευρώ, καθώς και 100 ευρώ από μία κερματοθήκη.

Οι δράστες φαίνεται πως και σε αυτή την κλοπή χρησιμοποίησαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής ένα αυτοκίνητο, το οποίο προέκυψε ότι είχαν κλέψει βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου από τα Πατήσια. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας πρωινές ώρες στις 12 του μήνα, κρυμμένο σε έναν παράδρομο της παλιάς εθνικής Τρίπολης - Καλαμάτας, στην περιοχή της Αιθαίας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 49χρονο ιδιοκτήτη του.