Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 08:29

Ληστεία στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης: Μέλος σπείρας που δρούσε σε Λαμία και Αττική ο 46χρονος

 

Μέλος της σπείρας των ληστών, που το διάστημα 2018-2019 διέπραττε βίαιες ένοπλες ληστείες στη Λαμία και την Αττική, φέρεται να είναι ο 46χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής που ταυτοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως έναν από τους 3 δράστες της ληστείας των ΕΛΤΑ με λεία 135.000 ευρώ, πέρυσι στις 27 Ιουλίου, στη Μεσσήνη.

Πρόκειται για έναν αδίστακτο κακοποιό, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει βαριές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (κατοχή), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και άλλα αδικήματα. Δύο από τις ένοπλες ληστείες που αποδίδονται στον 46χρονο, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, είναι τον Μάρτιο του 2018 σε βάρος εργολάβου και της 67χρονης συζύγου του στη Λαμία και το Φεβρουάριο του 2019 σε βάρος υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρείας στο Μαρούσι Αττικής -τότε ο ένας εκ των 3 δραστών δεν δίστασε να πυροβολήσει στο αυτοκίνητο που επέβαινε το θύμα, ενώ μετά περίπου δύο εβδομάδες, το Μάρτιο του 2019, συνελήφθησαν για τη ληστεία ο 46χρονος και οι δύο συνεργοί του.

 

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ  

Θυμίζουμε ότι, στις 27 του περασμένου Ιουλίου, στις 7.15 το πρωί, ελάχιστα λεπτά από την άφιξη της χρηματαποστολής, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου «full face» έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλων, ανάγκασαν τον έναν από αυτούς να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αποσπώντας 135.000 ευρώ. Στη συνέχεια οι δύο δράστες και ακόμα ένας συνεργός τους, που τους περίμενε στην είσοδο του καταστήματος κρατώντας όπλο, επιβιβάστηκαν σε ένα Nissan Qashqai, κλεμμένο από περιοχή της Αττικής -το οποίο αποκαλύφθηκε πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου στις όχθες του Παμίσου κοντά στην Τρίοδο, βυθισμένο στη λάσπη, όταν οι υπεύθυνοι του ΓΟΕΒ άνοιξαν για προληπτικούς λόγους το φράγμα και κατέβηκε η στάθμη του νερού.  

 

Η ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

Ως προς την εξιχνίαση και την ταυτοποίηση του 46χρονου φερόμενου ως δράστη, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ειδικά στα πρώτα στάδια της έρευνας, αξιοποίησε μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό για να σκιαγραφήσει τον τρόπο δράσης των τριών ληστών. Όσο η έρευνα εξελισσόταν και νέα στοιχεία προέκυπταν από την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνδέσεων, τα στελέχη της Ασφάλειας Καλαμάτας τα ανέλυαν με σχολαστικότητα, ώσπου τα ευρήματα της προανακριτικής διαδικασίας οδήγησαν πέρυσι το Δεκέμβριο στην ταυτοποίηση του 46χρονου και την έκδοση σε βάρος του εντάλματος σύλληψης στις 21 του ίδιου μήνα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κλοπή (σ.σ. του Nissan Qashqai).

Σημειώνεται ότι η σχηματισθείσα δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Καλαμάτας περιλαμβάνει και τους άγνωστους -προσώρας- συνεργούς του, ενώ ο 46χρονος αναζητήθηκε σε διευθύνσεις γνωστές στις Αρχές, στην Αττική και αλλού, γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μη δημοσιοποιηθεί μέχρι χθες η εξιχνίαση.

Ν.Κ.