Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 09:21

Μεσσηνία: Αγριο σκηνικό έξω από την Τρίοδο - Ανταλλαγή πυροβολισμών από Ρομά μέρα μεσημέρι

 

Από την καρότσα φορτηγού αντάλλασσαν πυροβολισμούς Ρομά χθες λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι, καταμεσής του δρόμου, στην 7η επαρχιακή λίγο έξω από την Τρίοδο, την ώρα μάλιστα που όπως αναφέρουν μαρτυρίες περίοικων στην “Ε” περνούσαν αυτοκίνητα και… έβρεχε σκάγια ο ουρανός.

Πάντως καταγγελία στην Αστυνομία για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε γίνει μέχρι χθες το βράδυ, αλλά 3 Ρομά, συγγενείς μεταξύ τους, προσήλθαν το απόγευμα στην Ασφάλεια Καλαμάτας και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος 4 ομοφύλων τους, καταγγέλλοντας περιστατικό με πυροβολισμούς στην Πιλαλίστρα. Οι μαρτυρίες στην “Ε” για ανταλλαγή πυροβολισμών μέρα μεσημέρι με κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς και η μήνυση από Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς εναντίον τους με δράστες ομόφυλούς τους, έρχονται να προστεθούν σε δύο πρόσφατα περιστατικά με πυροβολισμούς μεταξύ οικογενειών Ρομά -τα οποία συνέβησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, τη μία νύχτα στο Μαυρομμάτι Παμίσου και τη νύχτα που ακολούθησε, ως αντίποινα, στην πόλη της Μεσσήνης.

Τα χθεσινά περιστατικά δεν είναι ακόμη γνωστό αν συνδέονται μεταξύ τους. Το ένα, όπως μας ανέφεραν οι άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί μας, συνέβη λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στην 7η επαρχιακή, στο γεφυράκι έξω από την Τρίοδο. Εκεί, σε έναν παράδρομο λίγο πιο μέσα από τον κεντρικό δρόμο υπάρχουν σπίτια τα οποία ανήκουν σε οικογένεια Ρομά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ένα φορτηγάκι με Ρομά στην καρότσα σταμάτησε πάνω στην 7η επαρχιακή και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί προς τις κατοικίες των ομοφύλων τους, οι οποίοι φέρονται να ανταπέδωσαν τα πυρά. Την ώρα μάλιστα που διέρχονταν ανυποψίαστοι οδηγοί και αντίκριζαν σκάγια να πέφτουν. Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, το μόνο περιστατικό με πυροβολισμούς το οποίο καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, είναι αυτό στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Και συγκεκριμένα ότι γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι στην Πιλαλίστρα, ένας 23χρονος, μία 19χρονη και ένας 15χρονος, μέλη μιας οικογένειας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλους ομόφυλούς τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό τους σε αγροτικό δρόμο στην Πιλαλίστρα, τους πλησίασε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 ομόφυλοί τους, και συγκεκριμένα ένας 30χρονος, ένας 19χρονος, ένας 37χρονος και ένας 35χρονος, τους έκλεισαν το δρόμο και ένας εξ αυτών άρχισε να πυροβολεί προς την πλευρά τους, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος -ενώ μετά εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Ν.Κ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)