Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 08:09

Αστυνομικές επιχειρήσεις στη Μεσσηνία: 72χρονη κατείχε παράνομα πιστόλι

 

Ένα πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, χρυσαφικά και χασίς κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σε εξόρμηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στο νόμο.

Η εν λόγω εξόρμηση ήταν μέρος ευρειών αστυνομικών επιχειρήσεων που οργανώθηκαν τμηματικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 12 έως και τις 15 του τρέχοντος μήνα, με συνολικά 48 συλλήψεις. Επίσης, και στους 5 νομούς της Περιφέρειας προσήχθησαν 83 άτομα και έγινε έλεγχος σε 1.059. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 738 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 169 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα για τα εξής αδικήματα:

  • Μία 26χρονη Ελληνίδα και ένας 23χρονος Πακιστανός στην Καλαμάτα για κατοχή ναρκωτικών από κοινού, και συγκεκριμένα 10,1 γραμ. χασίς. Επίσης, συνελήφθη και ένας 46χρονος επειδή κατείχε ένα ναρκωτικό χάπι.
  • Ένας 23χρονος Έλληνας Ρομά, για κλοπή δικύκλου και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς πρωινές ώρες της Τρίτης πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα ένα μηχανάκι που φέρεται ότι έκλεψε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από την Καλαμάτα.
  • 2 Έλληνες, από τους οποίους κατασχέθηκαν 3 κυνηγετικά όπλα και μία 72χρονη Ελληνίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ηλικιωμένη, μετά από την αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας, αστυνομικοί της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ερεύνησαν το σπίτι της στην Καλαμάτα και βρήκαν: 1 πιστόλι και χρυσαφικά (ένα μενταγιόν, ένα δαχτυλίδι, 3 αλυσίδες, ένα σταυρό και δύο χρυσά κουμπώματα), τα οποία κατασχέθηκαν και ερευνάται αν είναι κλεμμένα.
  • Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.