Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 09:21

Οικογενειακή “επιχείρηση” Ρομά διακινούσε ηρωίνη - Την έφερναν από την Αθήνα και την… έθαβαν στην Σπερχογεία

 

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η διακίνηση της μαύρης ηρωίνης με προέλευση από τη Δυτική Αττική, που έκαναν πατέρας, μητέρα και γιος Ρομά από το κατάλυμά τους στην Σπερχογεία.

Τη μαύρη ηρωίνη έφερναν οι ίδιοι με το αυτοκίνητό τους από την Αθήνα και την έθαβαν, ενώ φέρονται ότι κυρίως την πωλούσαν από το σπίτι τους σε ναρκομανείς προς 10 ευρώ το γραμμάριο, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, εισπράττοντας εκτός από μετρητά και κλοπιμαία. Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που εξάρθρωσε την… οικογενειακή επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το πρωί ένας 37χρονος, η 33χρονη γυναίκα του και ο 17χρονος γιος τους, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν 2 κλεμμένες καραμπίνες που βρέθηκαν θαμμένες σε χωράφι και 142,9 γραμ. ηρωίνης σε μορφή βράχου, η οποία ήταν κρυμμένη κάτω από στοίβα σκουπιδιών, που κάλυπτε η φυσική βλάστηση.

Πιο αναλυτικά, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε χθες το πρωί ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Σπερχογεία του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή συναδέλφων τους των ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και Αρκαδίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Η παρακολούθηση των συλληφθέντων ξεκίνησε προ τριμήνου και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, παρακολούθησαν τις κινήσεις των υπόπτων και διαπίστωσαν ότι προμηθεύονταν την ηρωίνη από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια την διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών και να δυσχεραίνουν τον τυχόν εντοπισμό της ηρωίνης, την έθαβαν σε σημεία κοντά στο σπίτι τους, κάτω από σκουπίδια και σε κουφάλες δέντρων.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης διενεργήθηκαν χθες έρευνες στο κατάλυμα των συλληφθέντων καθώς και στα γύρω χτήματα, όπου βρέθηκαν θαμμένες δύο κλεμμένες καραμπίνες και 149,2 γραμ. ηρωίνης κρυμμένα κάτω από σκουπίδια και χορτάρια.  

Συνολικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 149,2 γραμ., κάτω από σκουπίδια και αυτοφυή βλάστηση,
  • μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, πεταμένες σε αύλειο χώρο,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας, σε κουφάλα δέντρου και καλυμμένη με τμήματα πλακιδίων δαπέδου,
  • 2 κυνηγετικά όπλα, θαμμένα κοντά στο σπίτι, τα οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένα το ένα στις 28 Φεβρουαρίου από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και το άλλο στις 21 Φεβρουαρίου από την Γκοριτσά Λακωνίας.

Τέλος, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των συλληφθέντων ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.