Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 13:20

Προφυλακίστηκε το αντρόγυνο Ρομά για την ηρωίνη

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 37χρονος Ρομά και η 33χρονη γυναίκα του, που φέρονται να είχαν στήσει στην Σπερχογεία μαζί με τον 17χρονο γιο τους εγκληματική οργάνωση διακινώντας μαύρη ηρωίνη τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, εισπράττοντας εκτός από μετρητά και κλοπιμαία.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανήλικος. Αυτή ήταν η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά από τις απολογίες χθες της οικογένειας στα Δικαστήρια της Καλαμάτας.
Θυμίζουμε ότι η οικογένεια συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση -ενώ η παρακολούθηση των συλληφθέντων είχε ξεκινήσει προ τριμήνου από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι προμηθεύονταν την ηρωίνη από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια την διακινούσαν σε ναρκομανείς στη Μεσσηνία προς 10 ευρώ το γραμμάριο. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών στο κατάλυμα της οικογένειας και τα γύρω χωράφια, κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 2 κλεμμένες καραμπίνες που βρέθηκαν θαμμένες σε χωράφι και 142,9 γραμ. μαύρης ηρωίνης σε μορφή βράχου, η οποία ήταν κρυμμένη κάτω από στοίβα σκουπιδιών και καλυμμένη με φυσική βλάστηση.