Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 08:15

Καλαμάτα: 39χρονος διακινούσε κοκαΐνη σε Ιντερνετ καφέ

Μπίζνα με διακίνηση κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών είχε στήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 39χρονος με… ορμητήριο το Ιντερνετ καφέ που διατηρούσε στην οδό Φαρών στην Καλαμάτα.

Υπολογίζεται μάλιστα, ότι από την παράνομη δράση του είχε αποκομίσει ποσό που ξεπερνά τις 31.500 ευρώ. Ο 39χρονος μάλιστα συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο σπίτι του στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση.

Ο άνδρας προμηθευόταν την κοκαΐνη και τα χάπια από την Αττική και τα διακινούσε από το Ιντερνετ καφέ, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Οσον αφορά την κοκαΐνη την διέθετε σε δόσεις των 0,5 και του 1 γραμμαρίου προς 100 ευρώ το γραμμάριο.

Αστυνομικοί της Δίωξης με μεθοδικό τρόπο και κατόπιν πληροφοριών είχαν θέσει υπό παρακολούθηση για καιρό το κατάστημα του 39χρονου και διαπίστωσαν ότι επανειλημμένως – κυρίως βραδινές ώρες- όταν ο άνδρας ήταν στην επιχείρηση, επίδοξοι πελάτες εισέρχονταν και μετά από ελάχιστα λεπτά έβγαιναν από το κατάστημα. Παρατήρησαν δε ότι η επισκεψιμότητα αυξανόταν ραγδαία τα βράδια που ο 39χρονος βρισκόταν εκεί σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Τις ποσότητες των ναρκωτικών της αποθήκευε στο σπίτι του.

Μετά την σύλληψή του ακολούθησαν έρευνες τόσο στο σπίτι του, όσο και στο Ιντερνετ καφέ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 314,5 γραμμάτια κοκαΐνης , 106 ναρκωτικά χάπια, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, 1 αεροβόλο πιστόλι, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ως προερχόμενος από τη διάθεση των ναρκωτικών.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας 49χρονος υπάλληλος του Ιντερνετ καφέ στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε 1,1 γραμμάριο χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.