Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 12:21

Καλαμάτα: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας διακίνησης αναβολικών - Τρεις συλλήψεις

Μία εγκληματική ομάδα, που διακινούσε αναβολικές ουσίες και χάπια στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και όχι μόνο εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας προχωρώντας μάλιστα σε 3 συλλήψεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και στην Αττική.

Ηγετικό ρόλο στην ομάδα είχε 65χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με συμπληρώματα διατροφής στο Γαλάτσι, όπου εργαζόταν ένας 44χρονος μέλος και αυτός της ομάδας. Από το συγκεκριμένο κατάστημα προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ένας 47χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Καλαμάτα, ο οποίος διέθετε από το κατάστημά του τις ουσίες και τα χάπια σε μεγαλύτερη φυσικά τιμή από ότι αγόραζε για να αποκομίζει κέρδος.

Η συνεργασία του 65χρονου με τον 47χρονο φαίνεται να υπήρχε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριου του 2023, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα σε αυτό το διάστημα ο τζίρος από την παράνομη δραστηριότητα έφτανε τις 20.000 ευρώ. Τα μέλη της οργάνωσης μάλιστα για να δυσκολεύουν των έργο των Αρχών για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιούσαν "πακιστανικά" τηλέφωνα, δηλαδή τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες όχι στα δικά τους στοιχεία, αλλά σε αλλοδαπούς που δρούσαν ουσιαστικά ως "αχυράνθρωποι".

Οι αστυνομικοί του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έπειτα από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση και αξιοποιώντας σειρά στοιχείων και ευρημάτων κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική ομάδα, που φέρεται να είχε αναπτύξει μεγάλο δίκτυο πελατών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αναβολικά μάλιστα φαίνεται ότι εισάγονταν παράνομα από το εξωτερικό και αφού ανασυσκευάζονταν, τα μέλη της ομάδας τα διέθεταν προς πώληση στην αγορά σε άλλη εμπορική ονομασία.

Κατά τις επιχειρήσεις που στήθηκαν σε Καλαμάτα και Αττική για τη σύλληψη των τριών ατόμων έγιναν έρευνες στην επιχείρηση και το σπίτι του 65χρονου και στην επιχείρηση του 47χρονου αντίστοιχα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
 1.191 αναβολικά δισκία,
 187 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
 63 αμπούλες αναβολικών ουσιών,
 343 αναβολικές κάψουλες,
 68 ναρκωτικά δισκία,
 2 φύσιγγες με αναβολικό διάλυμα,
 14 σύριγγες, κενές περιεχομένου,
 1 ζυγαριά ακριβείας,
 5 κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και για παράβαση των νομοθεσιών περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, φαρμακευτικής νομοθεσίας, επιβλαβή φάρμακα και περί ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές Αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.