Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 11:52

Μεσσηνία: Δύο συλλήψεις για απόπειρα ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Γαργαλιάνους

Με την απειλή όπλου προσπάθησε να ληστέψει ένα πρακτορείο OPAP PLAY στους Γαργαλιάνους ένας 26χρονος κάτοικος της περιοχής με καταγωγή από την Αλβανία.

Ειδικότερα γύρω στις 2 παρά 10 τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 26χρονος εισέβαλε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κρατώντας όπλο στο κατάστημα ζητώντας να πάρει χρήματα. Ο 51χρονος υπάλληλος του πρακτορείου αντιστάθηκε και οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια με τον 26χρονο πάνω στη συμπλοκή να χτυπά με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι τον υπάλληλο και να τρέπεται σε φυγή με άδεια χέρια.

Εξω από το κατάστημα τον περίμεναν ένας 20χρονος Ρομά και ένας 25χρονος από τη Ρουμανία, κάτοικοι και αυτοί της περιοχής.

Αμεσα κινητοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων. Την Κυριακή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν με τη συνδρομή και αστυνομικών της  Α΄Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τόσο ο 26χρονος στην Καλαμάτα, όσο και ο 20χρονος σε καταυλισμό στην περιοχή των Γαργαλιάνων, ενώ ακόμα διαφεύγει ο 25χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές Αρχές. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.