Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 09:50

Σύλληψη μετά από καταδίωξη σε δρόμους της Καλαμάτας

Συνελήφθη 38χρονος οδηγός μετά από καταδίωξη, στην Καλαμάτα, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαΐου, καθώς δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, παραβίασε κόκκινο, μπήκε αντίθετα σε μονόδρομο και κατά τη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Και όλα αυτά ενώ δεν υπολόγισε την ασφάλεια των δύο ανήλικων παιδιών του και της γυναίκας του, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Ηταν ευτύχημα, πάντως, που δεν προκλήθηκε ατύχημα και δεν τραυματίστηκε κάποιος άνθρωπος, καθώς μέρος της καταδίωξης έγινε σε στενά δρομάκια της Κηπούπολης με τους μπαξέδες, όπου περπατούν άνθρωποι με σκυλιά ή κυκλοφορούν μηχανάκια και ποδήλατα, πριν συνεχιστεί στην Πραξιτέλους (Γυμνάσιο και Λύκειο Παραλίας) με κατεύθυνση προς την Ακρίτα και τη Φαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο του 38χρονου να σταματήσει. Ο οδηγός δεν υπάκουσε στην εντολή και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Μάλιστα, κατά την καταδίωξη, ο οδηγός παραβίασε κόκκινο σε φανάρι και κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Και κατά τη σύλληψη, όμως, ο άνδρας συνέχισε να αντιδρά έντονα. Έβρισε τους αστυνομικούς και τους επιτέθηκε, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια, χωρίς να τους τραυματίσει.

Εντός του αυτοκινήτου επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 3 ετών και η σύζυγός του.

Ο 38χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και για εξύβριση.

Σύμφωνα με την ertnews, ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν σταμάτησε στο σήμα τους, γιατί είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματος πρόσφατα και φοβήθηκε το υψηλό πρόστιμο.