Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 09:01

Αντάρτικο πόλεων από τον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Αντάρτικο πόλεων από τον Ταΰγετο

Αντάρτικο πόλεων από στρατόπεδο στον Ταΰγετο και με χτυπήματα σε στόχους που συμβολίζουν τον καπιταλισμό και ό,τι αφορά το Βυζάντιο και το χριστιανισμό τα οποία απεχθάνονται, ετοίμαζαν οι 5 βομβιστές που τοποθέτησαν την περασμένη Παρασκευή τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στον ανδριάντα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά.

Πρόκειται για έναν 52χρονο Καλαματιανό, ηλεκτρονικό στο επάγγελμα, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο και 4 Δραμινούς, τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας μέσα σε 20 ώρες από τα δύο χτυπήματα που προηγήθηκαν, αξιοποιώντας και πληροφορίες που συνεισέφεραν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφερε μια πανελλαδική πρωτιά, να συλλάβει βομβιστές μέσα στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία είχαν την περιγραφή του αυτοκινήτου των ύποπτων και το ότι είναι Δραμινοί από τους συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία που αντάλλαξαν οι αστυνομικές υπηρεσίες των δύο νομών, οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και δεν άφησαν χωρίς να ελέγξουν τίποτα ύποπτο ή ό,τι ξένο κινήθηκε στην περιοχή μας. Το Σάββατο οι 5 ύποπτοι βρέθηκαν να περιφέρονται πεζή κοντά στα Δικαστήρια της Καλαμάτας, ελέγχθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Εκεί ξεκίνησε μια δύσκολη προανάκριση που κράτησε μέχρι χθες αργά το απόγευμα, καθώς μέχρι τη στιγμή της προσαγωγής τους οι δράστες των επιθέσεων, ηλικίας από 24 έως 52 χρόνων, ήτανε από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν δώσει δικαιώματα.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΕΥ” ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Οι 5 φέρονται ότι είναι μέλη μιας οργάνωσης που προσδιορίζεται από δύο γράμματα, “ΕΥ”. Οι Δραμινοί γνωρίστηκαν με τον Καλαματιανό μέσα από έναν ιστότοπο της ομάδας των αρχαιολατρών “Ε” και στην Καλαμάτα βρίσκονταν τις 4 τελευταίες μέρες για να οργανώσουν τα πρώτα τους χτυπήματα. Ο 52χρονος Καλαματιανός ήτανε αυτός που τους “τράβηξε” στην Καλαμάτα και στα σχέδιά τους ήτανε να στρατοπεδεύσουν στον Ταΰγετο και να εφορμούν μέσα στον ιστό της πόλης βάζοντας βόμβες σε στόχους σύμβολα γι' αυτούς. Οι αστυνομικοί σε έρευνες πέρα από πλούσιο οπλισμό βρήκαν επίσης δύο ίδιους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σαν αυτούς που έσκασαν στην Καλαμάτα και το Μυστρά, καθώς και άλλες δύο βόμβες τριπλάσιες σε μέγεθος. Επίσης, από έρευνες που έγιναν σε σπίτια και σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους βρέθηκε πλήθος από όπλα, μαχαίρια και σφαίρες. Η επιλογή της Τράπεζας της Ελλάδος εξάλλου εκτιμήθηκε ως ένα σοβαρό χτύπημα εξαρχής στις έρευνες που διεξήγαγε η Ασφάλεια Καλαμάτας, λόγω του συμβολισμού της. Πράγματι είχε ξεχωριστό συμβολισμό για τους βομβιστές, οι οποίοι είχανε φροντίσει πιο πριν, με την καθοδήγηση του Καλαματιανού, να κατοπτεύσουν το χώρο σε ώρες τέτοιες που να μη γίνονται αντιληπτοί, αλλά και να προετοιμάσουν το χτύπημα βάζοντας δύο από αυτούς να ελέγχουν πότε περνάει κόσμος και είναι επικίνδυνο, ενώ είχαν οργανωθεί με οπλισμό και για τα μελλοντικά τους χτυπήματα. Στην ουσία δρούσαν ως μια εγκληματική ομάδα και το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις 4 το πρωί της Παρασκευής, ήτανε το πρώτο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ίδιοι εξήγησαν ότι συμβολίζει γι' αυτούς την εκμετάλλευση του κόσμου από τις τράπεζες και το σύστημα, γιατί θεωρούν ότι παίρνει τα χρήματα από τους φτωχούς και τα δίνει στους πλούσιους και τους μασόνους. Οσο για το Μυστρά όπου χτύπησαν δύο ώρες μετά, επελέγη λόγω της ιστορικής σημασίας του, καθώς όσοι σχετίζονται με τους “Ε” απεχθάνονται οτιδήποτε έχει σχέση με το χριστιανισμό και το Βυζάντιο.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης πιστεύουν στο Δία και όχι στο δωδεκάθεο γιατί σύμφωνα με τις θεωρίες τους κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στο Δία. Απεχθάνονται το χριστιανισμό και το Βυζάντιο, ενώ θεωρούν τους εαυτούς τους απευθείας απόγονους των Αρχαίων Ελλήνων και με τη δράση τους στρέφονται ενάντια στο πολιτικό σύστημα και το οικονομικό κατεστημένο. Εντονο συμβολισμό γι' αυτούς έχει και το βουνό του Ταΰγετου, οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το επέλεξαν για να εφορμούν από εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι δύο υπηρεσίες που προΐσταντο των ερευνών, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το αντίστοιχο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης συνεργάστηκαν υπό την εποπτεία του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχου Διαμαντή Μητρόπουλου και του διευθυντή Αστυνομίας Λακωνίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Τουφεξή, οι οποίοι κατηύθυναν τις έρευνες. Σημαντικός για άλλη μια φορά ήτανε ο ρόλος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με επικεφαλής το διευθυντή τους Βασίλη Τσιγαρίδη.

Χθες οι 5 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER