Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 19:21

Tροχαίο με 3 νταλίκες και δύο νεκρούς στην Αθηνών - Κορίνθου (φωτογραφίες)

Τροχαίο με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο 56ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Πανοράματος Κινέτας.

Ο οδηγός νταλίκας, που εκινείτο προς Κόρινθο, φέρεται να έχασε τον έλεγχο, με το μεγάλο όχημα να διπλώνει, να περνάει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να παρασύρει αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα η νταλίκα συγκρούστηκε με δύο ακόμα βαρέα οχήματα και από αυτή τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα. Για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα και δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων. Τα αυτοκίνητα με μέριμνα της Τροχαίας εκτρέπονταν από τους κόμβους Επιδαύρου και Κινέτας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος ήταν σοκαριστικές, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά και όπως αναφέρουν μάρτυρες που βρέθηκαν εκεί λίγες στιγμές μετά το συμβάν, οι ήδη τραγικές συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν ακόμα πιο σοβαρές.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στο eleftheriaonline.gr:

"Ημουν μερικά μέτρα πίσω από την μοιραία νταλίκα (περίπου 300). Εγώ πήρα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική στην Κόρινθο για να έρθουν.  Είδα ξαφνικά την νταλίκα να φεύγει από αριστερά να καρφώνεται στο διαχωριστικό να πετάγεται στον αέρα και να προσγειώνεται μερικά μέτρα παρακάτω. Ο οδηγός πρέπει να πάτησε φρένα γιατί υπάρχουν σημάδια στον δρόμο. Οι συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν ιδανικές πάντως για οδήγηση, καθόλου αέρας και βροχή, ανύπαρκτη κίνηση στο ρεύμα καθόδου... Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό το δυστύχημα".

Φωτογραφίες: Πολυχρόνης Μαρίνης