Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 20:56

Προσφυγή για την κατάργηση του τέλους ακινήτων κατέθεσε στο ΣτΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ζητώντας την κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μαργέλης σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι όλοι οι φορείς του τόπου οφείλουν να αντιδράσουν από κοινού. Απηύθυνε μάλιστα δημόσια πρόσκληση στη δημοτική αρχή Καλαμάτας, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο Εργατικό Κέντρο, στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας και σε κάθε σωματείο, «να έρθουν στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, με σκοπό να συναποφασίσουμε να σταθούμε όλοι μας στο πλευρό των πολιτών που δέχονται αυτή την ψυχολογική βία και εκβίαση».
Οπως είπε ο κ. Μαργέλης, θα πρέπει όλοι να ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην φοβούνται: «Η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι να μην πληρώσει κανείς αυτό το εκβιαστικό και παράνομο χαράτσι. Πιστεύει κανείς ότι η Πολιτεία ή η ΔΕΗ θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε όλη την πόλη της Καλαμάτας;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι στην περίπτωση που κάποιοι επιθυμούν να το πληρώσουν, μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου (στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου) δηλώσεις ρητής επιφύλαξης για να τις καταθέτουν στη ΔΕΗ. Ξεκαθάρισε δε ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος και εγώ προσωπικά δεν είμαστε σε καμία περίπτωση θιασώτες των κινημάτων "Δεν πληρώνω"», αλλά όπως τόνισε «με την υποβολή των χαρατσιών της ΔΕΗ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές και επικίνδυνο: στην περίπτωση που δεν μπορέσει να πληρώσει κάποιος το χαράτσι, επαπειλείται -χωρίς να προβλέπεται από το νόμο- η διακοπή παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του πολίτη».