Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 09:59

Συζήτηση της ένστασης για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

 

 

Συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης η ένσταση που κατέθεσε ο δικηγόρος και υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μπελογιάννης, ο οποίος με το αίτημά του αυτό στρέφεται κατά του συλλόγου και ζητεί να κηρυχθεί έκπτωτος από τη θέση του προέδρου ο Περικλής Ξηρογιάννης. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, ο Περικλής Ξηρογιάννης δεν είχε το δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, καθώς στο παρελθόν είχε εκλεγεί τρεις φορές σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η ένσταση κατατέθηκε το Δεκέμβριο και ενώ ο Π. Ξηρογιάννης είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία νέος πρόεδρος του συλλόγου στις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου. Ο συνυποψήφιός του στις εκλογές ζητεί λοιπόν να ακυρωθεί η έγκριση της υποψηφιότητάς του ενώ στρέφεται και κατά του Δικηγορικού Συλλόγου και του τέως προέδρου του Κώστα Μαργέλη επειδή την ενέκριναν. Επίσης ζητεί ακύρωση της ανακήρυξης της υποψηφιότητας και της εκλογής του κ. Ξηρογιάννη ως προέδρου. 

Χθες το δικαστήριο έδωσε προθεσμία δύο ημερών στις δύο πλευρές για να υποβάλουν τα υπομνήματά τους και αφού τα μελετήσει θα αποφασίσει σε μεταγενέστερο χρόνο.  

Ν.Κ.