Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 19:06

Απάντηση σε Βελόπουλο για κενές θέσεις στα δικαστήρια της Καλαμάτας

 

Δεκαπέντε κενές θέσεις στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Καλαμάτας μέσω της διαδικασίας κινητικότητας, προσπαθεί να καλύψει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ με άλλες διαδικασίες αναμένεται να καλυφθούν άλλες 5 κενές θέσεις.

Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, για τις “υποστελεχωμένες Δικαστικές Υπηρεσίες Καλαμάτας που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης από την Πολιτεία”. 

Ειδικότερα, η διαδικασία της κινητικότητας αφορά μία θέση στο Εφετείο, μία θέση στην Εισαγγελία Εφετών, 4 θέσεις στο Πρωτοδικείο, 5 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και 4 στο Ειρηνοδικείο.

Ακόμα, το υπουργείο αιτήθηκε στο ΑΣΕΠ την κάλυψη 2 θέσεων στο Πρωτοδικείο, μίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μίας στο Ειρηνοδικείο.

Ο υπουργός ενημερώνει, επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού για την πλήρωση μίας θέσης ΤΕ Πληροφορικής στο Εφετείο Καλαμάτας.

 

* Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενημερώνει ότι με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η κίνηση των διαδικασιών για την

πλήρωση σε όλη τη χώρα 85 ειρηνοδικών, 155 δικαστικών λειτουργών και 250 θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών.