Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 09:03

Μικτό Ορκωτό Εφετείου Καλαμάτας: Αναβλήθηκε η δίκη ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης

 

Σε αναβολή οδηγήθηκε χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης σε χωριό της Ανατολικής Μάνης από έναν 60χρονο σήμερα ρασοφόρο, ο οποίος συζούσε με τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού από τη Βουλγαρία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την υπόθεση αυτή που η αποκάλυψή της τον Οκτώβριο 2019 συγκλόνισε το πανελλήνιο υπερβαίνοντας τα στενά όρια της Μάνης, όταν το ίδιο το κορίτσι απευθύνθηκε στον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και κατήγγειλε το μαρτύριο που ζούσε επί τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ δεν το πίστευε ούτε η μητέρα του.

Πέρυσι το Φεβρουάριο μετά από σχεδόν 15 συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας είχε κρίνει ένοχο τον ιερέα ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 15,5 χρόνων στις φυλακές της Τρίπολης. Κατηγορούμενος ήταν και ο παππούς της ανήλικης, ο οποίος πέθανε μετέπειτα ενώ είχε αθωωθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του και καταδικαστεί μόνο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση. Ο ιερέας, πατέρας ο ίδιος 6 παιδιών, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι κακοποίησε σεξουαλικά το κορίτσι αν και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού πριν αυτό κλείσει τα 12 χρόνια του, καθώς και για τις κατηγορίες της γενετήσιας πράξης με την παθούσα κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της σωματικής βλάβης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.