Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 18:04

Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή Αθηνών ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες από το 2010 έως το 2019, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις πράξεις του.

Ο 62χρονος άνδρας τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν ως τηλεοπτικός παραγωγός για να αποπλανεί τα θύματά του, υποσχόμενος την επαγγελματική τους ανέλιξη στην τηλεόραση. Μέσα μάλιστα από τις εκπομπές του σε περιφερειακά κανάλια είχε χτίσει το προφίλ του… ένθερμου πατριώτη και αγαπητού δασκάλου με σταθερές ηθικές αρχές.

Ο πρώην εκπαιδευτικός συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι του, στα Πατήσια Αττικής.

Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Προσώρας οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται φέρονται να αφορούν σε 5 ανήλικες μαθήτριες (οι 3 από αυτές αδελφές) και να διαπράχθηκαν ενόσω υπηρετούσε σε σχολεία της Λακωνίας. Κάποιες σκηνές από τα συνολικά 157 πολύωρα βίντεο με 4 από τα θύματά του γυρίστηκαν και στην Αθήνα, όπου μετακόμισε από τη Λακωνία όταν σκοτώθηκε σε δυστύχημα η σύζυγός του, ενώ κατά διαστήματα ζούσε και στην Κόρινθο όπου γύριζε τις εκπομπές του.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας όταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας μια 22χρονη που εργάζεται προσωρινά στη Μεσσηνία και κατάγεται από τη Λακωνία, κατήγγειλε ότι η δίδυμη αδερφή της λάμβανε στο email της φωτογραφίες της από όταν ήταν ακόμη ανήλικη να… προσφέρει σεξουαλικές υπηρεσίες σε έναν άνδρα. Ο άγνωστος αποστολέας ζητούσε από την αδερφή της καταγγέλλουσας να του κάνει το… ίδιο και θα την πλήρωνε. Η 22χρονη υπέδειξε στους αστυνομικούς ως πιθανό αποστολέα των emails τον 62χρονο, εκφράζοντας το φόβο πως έχει κρατήσει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο που τράβηξε χωρίς την συναίνεσή της στη διάρκεια ερωτικών πράξεων μαζί της, όταν αυτή ήταν 15 χρονών και μέχρι τα 17 της.

“ΔΕΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ…”

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι, ακόμη και μετά τη σύλληψή του και το πλήθος πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνίστριες ανήλικες μαθήτριες από 12 ετών που βρέθηκε στο σπίτι του, ο 62χρονος όχι μόνο αποδέχθηκε στους αστυνομικούς τις πράξεις του, αλλά υποστήριξε κιόλας πως καμία ανήλικη δεν εξαναγκάστηκε να κάνει ό,τι έκανε και ο ίδιος δεν έχει να μετανιώσει για τίποτα.

Προς το παρόν, εκτός από τις τρεις αδερφές, τα άλλα δύο θύματα δεν έχουν βρεθεί για να δώσουν καταθέσεις -ενώ οι Αρχές εκφράζουν την βεβαιότητα πως από το 2010 έως σήμερα, εκμεταλλευόμενος κυρίως το ρόλο του ως εκπαιδευτικός, είχε προσεγγίσει, αποπλανήσει και κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια.

Ν.Κ.