Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 12:13

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη για την αρπαγή του δίχρονου αγοριού

Αναβλήθηκε για του χρόνου στις 10 Ιανουαρίου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, η δίκη για την αρπαγή από την Αθήνα στις 26 του περασμένου Αυγούστου από τον πατέρα του, του δίχρονου αγοριού για το οποίο ο οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενεργοποίησε στις 5 του μήνα -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- το μηχανισμό Amber Alert Hellas.

Το αγόρι εντοπίστηκε μαζί με τον πατέρα του από αστυνομικούς του Τμήματος Πύλου-Νέστορος στην παραλία Διβάρι της Πυλίας, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ο 40χρονος πατέρας -με καταγωγή από χωριό της περιοχής- ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή του ανήλικου γιου του, συνελήφθη και την Τετάρτη οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές της Καλαμάτας, οπότε εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και τού ορίστηκε δικάσιμος για χθες.

Το παιδί βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ασφαλές στο σπίτι του στην Αθήνα με τη μητέρα του· η οποία χθες δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διά της συνηγόρου της, ζητώντας την πρόοδο της δίκης. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο δικαστήριο χαρτί από φαρμακείο της Αθήνας, στο οποίο αναφερόταν πως η συνήγορός του βρέθηκε, μετά από τεστ Covid-19 το πρωί της Πέμπτης στο εν λόγω φαρμακείο, θετική. Έτσι αδυνατούσε να παραστεί στη δίκη και ζητούσε την αναβολή της, που τελικά δόθηκε από το δικαστήριο παρά τη διαφωνία της εισαγγελέα της έδρας και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, η οποία αμφισβήτησε το κώλυμα που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.   

Ν.Κ.