Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 20:23

Κινητοποιήσεις στην Τριφυλία για τον νέο δικαστικό χάρτη

Σε χορό κινητοποιήσεων μπαίνει η Τριφυλία την ερχόμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενη για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων.

Έτσι την ερχόμενη Πέμπτη 18 προγραμματίζεται παντριφυλιακό συλλαλητήριο στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, που διοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.
Σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου Αθανάσιου Πετρόπουλου τονίζεται: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους Δήμου Τριφυλίας, διοργανώνει παντριφυλιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 στην είσοδο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων».
Επίσης για την Πέμπτη ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συμμετοχή στο παντριφυλιακό συλλαλητήριο.
Σχετικά στην ανακοίνωσή του τονίζεται: «Συνάδελφοι, ο τόπος μας εισέρχεται σε δυσοίωνες καταστάσεις για το μέλλον. Η κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχθεί η πόλη μας ιστορικά. Ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 18/4 κλείνουμε το σύνολο των επιχειρήσεων της πόλης μας από τις 12:00 έως τις 14:00 και συμμετέχουμε καθολικά στην παντριφυλιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλειο χώρο των δικαστηρίων της Κυπαρισσίας στις 12:30. Το κλείσιμο των δικαστηρίων μάς αφορά όλους, μας πλήττει όλους. Όλα κλειστά, όλοι μαζί για το μέλλον μας και την επιβίωση του τόπου μας και τη δικιά μας. Όχι στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Όχι στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων. Όχι στην ερημοποίηση του τόπου μας».
Παράλληλα τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 8 μ.μ. με μοναδικό θέμα τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου λόγω της γενικότερης απαξίωσης των δομών της περιοχής. Μάλιστα επισημαίνεται πως «το εν λόγω θέμα εισάγεται ως κατεπείγον, καθώς λόγω της συνεχιζόμενης υποβάθμισης και κατάργησης των κρατικών δομών στον Δήμο Τριφυλίας πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο διαμαρτυρίας».
Κ.Μπ.