Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 09:03

Μεσσηνία: Ένας χρόνος φυλάκιση για εγκατάλειψη σκύλου και πρόστιμο 5.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ένας χρόνος φυλάκιση για εγκατάλειψη σκύλου και πρόστιμο 5.000 ευρώ

Με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε Χωραΐτης κυνηγός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γιατί εγκατέλειψε το σκύλο του. Ο κυνηγός άφησε το σκύλο σε μια ερημιά ψηλά στο Κοντογόνι για να πεθάνει μόνος και αβοήθητος, γιατί είχε Καλαζάρ.

Το ζώο όμως από ένστικτο έπιασε και ακολούθησε ένα ρέμα, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του και κατηγορούμενος υπέθεσε στην απολογία του, και έτσι έφτασε στο Βλαχόπουλο. Εκεί το βρήκε φιλόζωη που είχε κατέβει για αγροτικές δουλειές από την Αθήνα, το πήρε στο πατρικό της στο χωριό και του ξεκίνησε θεραπεία σε κτηνίατρο. Η εν λόγω γυναίκα ήταν αυτή που έκανε μήνυση στον κυνηγό για κακοποίηση ζώου, όταν αυτός βρήκε τυχαία το σκύλο και τον πήρε αφού ήταν πια υγιής. Κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου στην ίδια υπόθεση ήταν και ένας ξάδελφος της μηνύτριας, ο οποίος κατηγορείτο πως άφησε το σκύλο χωρίς νερό και φαγητό -αλλά αθωώθηκε γιατί όσο έλειπε η ξαδέλφη του στην Αθήνα τη φροντίδα του ζώου είχε μια γυναίκα η οποία φρόντιζε και τους γονείς της μηνύτριας.

Ο Χωραΐτης κυνηγός πάντως αρνήθηκε στην απολογία του ότι παράτησε το σκύλο του να πεθάνει και υποστήριξε ότι τον έχασε στο κυνήγι. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήταν ένα πολύ καλό πουλόσκυλο και δεν ήθελε να το χάσει -μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, γύρισε στο βουνό για να το ψάξει και τις επόμενες ημέρες, ενώ άφησε και μια μπλούζα του για να βρει ο σκύλος τη μυρωδιά του. Αυτό έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2012, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις η φιλόζωη που έσωσε το σκύλο, τον βρήκε το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου σε άθλια κατάσταση, άρρωστο και φοβερά αδυνατισμένο. Περίπου 10 μήνες μετά, κι αφού ο σκύλος είχε δυναμώσει και έκανε θεραπεία, ο κυνηγός τον είδε τυχαία να περιφέρεται στο Βλαχόπουλο. Ρώτησε και βρήκε σε ποιο σπίτι τον έχουν και πήγε αποφασισμένος για να τον πάρει πίσω, όπως και έκανε. Η μηνύτρια όμως δεν το άφησε έτσι και τον κατήγγειλε στο Α.Τ. Πύλου, καταθέτοντας την μήνυση για κακοποίηση ζώου, ενώ ο εισαγγελέας αποφάσισε να της επιστραφεί ο σκύλος μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο.

Την ενοχή του κυνηγού πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη.

Ν.Κ. 


NEWSLETTER