Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 22:04

Τον Αγιο Νικόλαο γιόρτασε η Μεγαλόπολη

Τον πολιούχο της Αγιο Νικόλαο γιόρτασε χθες με κάθε μεγαλοπρέπεια η Μεγαλόπολη. Στη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, χοροστάτησε ο επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, που είχε κατακλύσει το ναό. Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο λιτό κήρυγμά του ο κ. Θεόκτιστος σημείωσε τη σημασία της συμμετοχής των πιστών στις εκδηλώσεις και την παρουσία τους σε κάθε θεία λειτουργία.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο νομάρχης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης (και επανεκλεγείς στο νέο καλλικρατικό δήμο) Παναγιώτης Μπούρας, Γόρτυνος Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Φαλαισίας Γιάννης Φουσέκης και Λαγκαδίων Ευστάθιος Κούλης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Βαλασόπουλος και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεγαλόπολης, ενώ στη λιτάνευση μετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης και πλήθος κόσμου.
Γ.Σ.