Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 08:16

Κηδεύτηκε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

 

 

Στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού παρεκκλησίου της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Επισκοπείο της Μεγαλόπολης ετάφη χθες ο μακαριστός μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας.

Νωρίτερα στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο τοποτηρητής του θρόνου, μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, που εκπροσώπησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, Ναυπάκτου Ιεροθέου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Βρεσθένης Θεοκλήτου και Ζιχνών Ιεροθέου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Νέας Κρήνης Ιουστίνος, Λαρίσης Ιερώνυμος και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος.

Επικήδειους λόγους, εκτός του τοποτηρητή, εκφώνησαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Β’ γραμματέας της π. Σεραπίων Μιχαλάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και Γορτυνίας Ευστάθιος Κουλής και εκ μέρους του ιερού κλήρου ο πρωτοσύγκελλος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.

(Φωτογραφία: arxon.gr)