Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 21:30

Τον πολιούχο τους γιόρτασαν οι Γαργαλιάνοι

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στους Γαργαλιάνους ο πολιούχος Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης. Πλήθος πιστών τόσο την παραμονή όσο και χθες το πρωί βρέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της έγινε λιτανεία της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προπομπό τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και συνοδεία μαθητών από τα σχολεία της πόλης, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Στην κεντρική πλατεία τελέστηκε δέηση και στη συνέχεια η πομπή κατέληξε στον ναό, όπου μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου έγινε απόλυση.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Εκ μέρους του δήμου οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος και Μαρία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουτσούλης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης και Χάιδω Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Κ.Μπ.