Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 08:15

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Η Κατήχηση να γίνει προπύργιο διαφύλαξης αρχών και αξιών”

 

“Η Κατήχηση πρέπει να γίνει το προπύργιο της διαφύλαξης αρχών και αξιών και αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας, έστω και αν τις αποδίδουν αρνητικές κριτικές όσοι ενοχλούνται από το έργο Της”. Αυτό είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στη γιορτή του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης για την κοπή της πίτας των Κατηχητικών της πόλης της Καλαμάτας.

Η γιορτή έγινε χθες στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Εκεί ο κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και συνεργάτες του Γραφείου Νεότητας, με προεξάρχοντα τον υπεύθυνο του Γραφείου πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τζαϊλέα, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και στους κατηχητές, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται από τα κατηχητικά σχολεία και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας.

Νωρίτερα ο μητροπολίτης προέστη της θείας λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού και αρχιερατικός επίτροπο Καλαμάτας αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο Νταμάτη και τους συνεφημέριούς του. Πριν το πέρας της λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο του ναού π. Αντώνιο Μανουσόπουλο.