Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 09:19

Καλαμάτα: Με σαλμονέλα στο νοσοκομείο πιθανόν από κατανάλωση γουρνοπούλας

Δύο άνθρωποι με σαλμονέλα, μητέρα και γιος, νοσηλεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το πιθανότερο μετά από κατανάλωση γουρνοπούλας που αγόρασαν από κατάστημα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τη σειρά του διαβίβασε την υπόθεση στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Τα δύο κρούσματα δεν είναι ανησυχητικός αριθμός», παρατήρησε στην "Ε" η διευθύντρια Υγείας Αικατερίνη Σπέντζουρα κι επεσήμανε: «Θα γίνει επιδημιολογικός έλεγχος. Επικοινωνούμε με τους ασθενείς, όπως προβλέπεται, για να βρούμε την αιτία της μόλυνσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δύο κρούσματα από τη σαλμονέλα νοσηλεύτηκαν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ σοβαρό κρούσμα με γαστρεντερίτιδα, που φέρεται να έφαγε από την ίδια γουρνοπούλα, νοσηλεύτηκε στη Β’ Παθολογική. Αλλα περιστατικά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ή σαλμονέλας, από την ίδια αιτία, έφθασαν από τα Επείγοντα μέχρι τη Βραχεία Νοσηλεία του Νοσοκομείου.

Γ.Σ.