Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:33

Μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Αστυνομικό Τμήμα στα Φιλιατρά 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα Φιλιατρά με συμβολικό κλείσιμο του εθνικού δρόμου Φιλιατρών – Κυπαρισσίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης.

Η διαμαρτυρία θα ήταν τελείως υποτονική αν δεν υπήρχε η συμμετοχή μαθητών, ενώ ήδη με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης είχε διαχωρίσει τη θέση του μιλώντας για άσκοπο και εκ των υστέρων συλλαλητήριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες ήταν αυτοδιοικητικοί. Τονίστηκε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη 1.30 το μεσημέρι μπροστά από το ομοίωμα του Πύργου του Αϊφελ, όπου έγιναν σύντομες αναφορές. Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής σημείωσε ότι «συνεχίζεται ο αγώνας για την μη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι κατάπτυστη. Δεν λαμβάνει υπόψη της τι έχουν προσφέρει τα Φιλιατρά στο ελληνικό κράτος. Ηδη τα Φιλιατρά έχουν πρόβλημα ασφάλειας από την έλλειψη προσωπικού. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένες αποφάσεις. Ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος τόνισε πως «αυτοί που έχουν πάρει τις συγκεκριμένες αποφάσεις είναι άσχετοι με την περιοχή και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των πολιτών. Η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών και των άλλων τμημάτων είναι πλήγμα για όλη την Τριφυλία». Υπογράμμισε πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η κοινωνία λέει ότι αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και αυτό πρέπει να το ακούσουν». Ενώ τόνισε πως θα είναι παρών σε αυτόν τον αγώνα και στην συνέχεια.

Ακολούθησε μικρή πορεία μέχρι την έξοδο της πόλης και συμβολικό κλείσιμο του εθνικού δρόμου για λίγα λεπτά. Επίσης ο κ. Σαρματζής τόνισε πως υπάρχει και πλαν Β για την παραμονή μόνο ενός τμήματος σε όλη την Τριφυλία. Στην συνέχεια η δημοτική αρχή μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Εκεί μετέφεραν τις ανησυχίες τους στο διοικητή του τμήματος τόσο ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας όσο και ο κ. Ανδρινόπουλος.

Ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης σε μια καυστική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 22.12.2016 για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε μπούγιο στο άσκοπο και εκ των υστέρων συλλαλητήριο. Ολοι γνωρίζουμε ότι έχει υπογραφεί το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.

Υ.Γ.: Με τον αγροτικό κόσμο δεν μπορεί να παίζει κανένας».

Κ.Μπ.