Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 10:08

Αθήνα - Φιλιατρά 9,5 ώρες με το λεωφορείο!

Γράφτηκε από τον
Αθήνα - Φιλιατρά 9,5 ώρες με το λεωφορείο!

 

Σε "Οδύσσεια" μετατράπηκε το ταξίδι με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα στα Φιλιατρά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μπορεί να ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ, όπως ήταν η προκαθορισμένη ώρα, στα Φιλιατρά όμως έφτασαν στις 5.30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Την όλη περιπέτεια που έζησαν μας περιέγραψε καταγγέλλοντας την ανυπαρξία του κράτους και της Περιφέρειας, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών, ο Λεωνίδας Καραβίτης από τα Φιλιατρά που ήταν επιβάτης, εκθειάζοντας παράλληλα τις φιλότιμες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό του οδηγού.

Οπως μας ανέφερε ο κ. Καραβίτης, το δρομολόγιο ξεκίνησε κανονικά στις 8 το βράδυ από την Αθήνα. Μετά την Κόρινθο είχε λίγο χιόνι αλλά η κυκλοφορία γινόταν κανονικά με την απαραίτητη προσοχή από τον οδηγό. Φτάνοντας στην Στέρνα όμως η Τροχαία σταμάτησε το λεωφορείο όπως και κάποιες νταλίκες, χωρίς όμως να μπορεί να τους πει πότε θα φύγουν και πόσο θα χρειαστεί να περιμένουν ή αν θα πρέπει να κάνουν κάτι άλλο. Εκείνη την ώρα η θερμοκρασία ήταν στο συν 2 και ψιλόβρεχε, όπως τόνισε ο κ. Καραβίτης. Περιμένοντας στο σημείο αυτό ούτε εκχιονιστικό φάνηκε ούτε αλατιέρα, ούτε τίποτα: «Υπήρχε πλήρης απουσία του κράτους και της Περιφέρειας και μας έλεγαν σε λίγο και σε λίγο θα φύγουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. Τελικά έφυγαν μετά τις 11 το βράδυ για το ΚΤΕΛ Αρκαδίας όπου και εκεί περίμεναν αρκετή ώρα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα όπου ήρθε εκχιονιστικό και αλατιέρα και έτσι μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι τα Παραδείσια και τελικά να φτάσουν στα Φιλιατρά στις 5.30 τα ξημερώματα.

«Η ταλαιπωρία ήταν απίστευτη. Ηταν ανύπαρκτο το κράτος, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες. Και σαν μην έφτανε όλο αυτό, από ό,τι είδαμε πληρώναμε και διόδια κανονικά» υπογράμμισε ο κ. Καραβίτης και αναρωτιέται: «Αν ήταν να μετακινηθεί κάποιος άλλος, όπως ο περιφερειάρχης, ο δρόμος θα άνοιγε; Θα τον συνόδευαν από την πρώτη στιγμή εκχιονιστικά;».  

Κ.Μπ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER