Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 10:26

Ο Σταύρος Μπένος επίτιμος διδάκτορας στο Hellenic American University

 

Επίτιμος διδάκτορας των Ανθρωπιστικών Γραμμάτων στο Hellenic American University αναγορεύθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος.

Η αναγόρευση του Μεσσήνιου πολιτικού -που έγινε στο αμφιθέατρο των Σχολείων της Αμερικανικής Κοινότητας στην Αγία Παρασκευή, από τον πρόεδρο Φοίβο - Λεωνίδα Κόσκο και το Δ.Σ. του Πανεπιστημίου- έγινε ως απόδοση τιμής στον Στ. Μπένο “για τη γενικότερη συνεισφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση (αποκατάσταση της πληγείσας από το σεισμό Καλαμάτας), τη δημόσια διοίκηση (καθιέρωση των ΚΕΠ) και τον πολιτισμό (Κίνηση Πολιτών “Διάζωμα”)”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ομιλία του ο Στ. Μπένος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Hellenic American University, μίλησε “για τους τρεις σταθμούς της δημόσιας ζωής του: τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας, τη δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και το ταξίδι με το «Διάζωμα»”, επισημαίνοντας στη συνέχεια: “Η μακρά διαδρομή μου στη δημόσια ζωή με δίδαξε ότι τα όρια του κράτους είναι πεπερασμένα. Την απεραντοσύνη τη συναντούμε μόνο στις ψυχές των ανθρώπων, στις συνέργειες και τον εθελοντισμό. Αρκεί να αισθανθούμε ότι ο καθένας από εμάς είναι μια ψηφίδα του ίδιου του κράτους. Θέλω να κλείσω με μια φράση, με μια σκέψη που με συγκλόνισε όταν ήμουν έφηβος. Ηταν το παρακάτω απόσπασμα που ακούστηκε κατά την ομιλία του αείμνηστου Τζον Φ. Κένεντι την 20ή Γενάρη του 1961: «Αναρωτηθείτε όχι τι μπορεί η πατρίδα σας να κάνει για εσάς, αναρωτηθείτε τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την πατρίδα σας», ενώ ολοκληρώνοντας απευθύνθηκε στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω»”.