Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 21:00

Συνεδρίαση ΟΕΕΣΠ στην Κορώνη: Περιορισμό του ενεργειακού κόστους ζητούν οι έμποροι

Στη Κορώνη συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο διευρυμένο Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τις εργασίες της συνεδρίασης παρακολουθήσαν "ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπλάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα – Κωνσταντέλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Λεωνίδας Ράλλης και ο ταμίας του συλλόγου Αθανάσιος Καππής, ο πρόεδρος του Εμπορικού – Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Πύλου «Ο Νέστορας» Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Κορινθίας Ευάγγελος Τσάκωνας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γεώργιος Βαγενάς, επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις, μετά από περίπου 10 χρόνια μνημονίων και 2 χρόνια πανδημίας του κορωνοϊού, καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμα χτύπημα, της ορμητικής πορείας της ενεργειακής κρίσης. Τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει προοδευτικές πολιτικές που θα περιορίσουν το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους και η συσσώρευση νέων χρεών είναι παραπάνω από ορατός. Είναι προφανές, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη ραγδαία αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις στις αγορές των εμπορευμάτων, απειλείται η βιωσιμότητά τους, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους."