Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 18:00

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν ο τελευταίος σταθμός της σύντομης επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την περίθαλψη και νοσηλεία των 21 μεταναστών, που έχουν εμφανίσει προβλήματα υγείας. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 16-49 ετών, 11 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κλινικές με πυρετό, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται είτε στα επείγοντα, είτε στην αίθουσα βραχείας νοσηλείας.

Στην πλειοψηφία τους οι διασωθέντες μετανάστες δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν, Συρίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη της ΠτΔ στο Νοσοκομείο την ενημέρωσαν, ότι εδώ και ώρες τηλεφωνούν στο Νοσοκομείο άτομα κυρίως από την Αίγυπτο και ζητούν να μάθουν αν συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονται εκεί.

Νωρίτερα προηγήθηκε σύσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, όπου η Πρόεδρος ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για το επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρύφωνας Κοντιζάς σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με βάση στοιχεία που έφτασαν στις ελληνικές Αρχές από τις αντίστοιχες της Ιταλίας υπολογίζεται ότι οι επιβαίνοντες στο μοιραίο αλιευτικό μπορεί να φτάνουν τους 700-750!

Παρόντες στην ενημέρωση της κ. Σακελλαροπούλου ήταν ο λιμενάρχης Καλαμάτας πλοίαρχος Νίκος Κωνσταντέλλης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.