Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 10:40

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απολογία των τεσσάρων για την κοκαΐνη

 

 

Τη Δευτέρα θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας Καλαμάτας για να απολογηθούν οι 4 συλληφθέντες για το φερόμενο ως κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη με “βιτρίνα” ένα καφέ-μπαρ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα 

το οποίο ανήκει στον 53χρονο κατηγορούμενο ως αρχηγό. Στη διακίνηση φέρονται να συμμετείχαν δύο υπάλληλοι του καφέ 44 και 41 χρόνων και ένας ακόμα 44χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται ότι από κοινού με τον 53χρονο είχε αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις “καβάτζες” που χρησιμοποιούσαν, στο κατάστημα.

Το κύκλωμα εξάρθρωσε την περασμένη Τετάρτη η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν 1,7 κιλά κοκαΐνης από τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη θα αποκόμιζαν κέρδος τουλάχιστον 142.700 ευρώ.   

Οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- αδικήματα για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων. Οι τρεις τελευταίες κατηγορίες αφορούν στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος κατά την επιχείρηση στα Γιαννιτσάνικα (στο δρόμο προς το μοναστήρι της Δήμιοβας όπου σε δασώδη περιοχή είχαν βρει ένα απόμερο σημείο και αποθήκευαν σε “καβάτζες” την κοκαΐνη) προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, χτυπώντας με ταχύτητα με το όχημα που οδηγούσε έναν αστυνομικό -τον οποίο τραυμάτισε και προκάλεσε φθορές σε υπηρεσιακό όχημα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τραυματίσει άλλους δύο αστυνομικούς.