Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 08:16

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Κινητοποιήσεις κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει του φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι δικηγόροι Καλαμάτας.

Ήδη, με απόφαση του ΔΣ του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, απέχουν από χθες και μέχρι αύριο, οπότε τα μέλη αναμένεται στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης να πάρουν εκ νέου απόφαση για αποχή, συντονίζοντας από την ερχόμενη Πέμπτη την δράση τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σήμερα το μεσημέρι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας (ΔΣΚ) έχει προσκαλέσει όλους τους επιστημονικούς επαγγελματικούς φορείς του νομού σε μια κοινή συνεδρίαση στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης “για τη δημιουργία κοινού μετώπου, ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων και το συντονισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, επιδιώκοντας την απόσυρσή τους καθώς και την δημοσιοποίηση των θέσεών μας”.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου Κώστας Μαργέλης συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα. Όπως ενημερώνει λοιπόν ο πρόεδρος του ΔΣΚ, η Ολομέλεια αποφάσισε να προτείνει στα ΔΣ των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την αποχή των μελών τους α) από όλες τις δίκες αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, και ταυτόχρονα β) την αποχή από όλες τις δίκες συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των ΝΠΔΔ του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επίσης, η Ολομέλεια αποφάσισε να προτείνει γ) την αποχή από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς και από εντολές προς εκτέλεση και δ) τη συμμετοχή των δικηγόρων όλης της χώρας στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 22 του μήνα. Μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προτίθεται να διαθέσει λεωφορεία προς διευκόλυνση των μελών του, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ν.Κ.