Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 12:17

Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους από τα Λιμεναρχεία Καλαμάτας και Πύλου

Με βάση το δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και το Λιμεναρχείο Πύλου εξέδωσαν προειδοποιητικές ανακοινώσεις για θυελλώδεις άνεμοι, που θα πνέουν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Σάββατο μέχρι τις βραδινές ώρες αύριο Κυριακή.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες σήμερα θα πνέουν αρχικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στα δυτικά και τη νύχτα και στα ανατολικά.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο.

Εν τω μεταξύ η ΟΑΚ Μεσσηνίας με αφορμή την επικείμενη μεταβολή του καιρού, συμβουλεύει:

- Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης έτσι ώστε να μην προκληθούν ζημιές και τραυματισμοί από τυχόν αντικείμενα τα οποία δεν έχουμε ασφαλίσει και θα τα συμπαρασύρουν οι δυνατοί άνεμοι.

- Αποφεύγουμε να κινούμαστε κάτω από μεγάλα δέντρα, εγκαταλελειμμένα κτήρια και γενικότερα αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις κάθε φορά όπου εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα με έντονες ραγδαιότητες.

Σε περίπτωση ανάγκης καλούμε: α) Τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. β) Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο 199.

Ν.Κ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)