Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 14:36

Μαύρα νερά στην κοίτη της Νέδας

 

Μαύρη είναι η εικόνα που εμφανίζει η κοίτη της Νέδας το τελευταίο διάστημα γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία κατοίκων της περιοχής.

Αυτή η εικόνα είναι εμφανής και από το ύψος της γέφυρας στην εθνική οδό που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας στην Ελαία, ενώ όπως μας είπε ο Θανάσης Τσούμας -κάτοικος της περιοχής που μας ανέφερε το γεγονός- μοιάζει με λίοζουμο και έχει τη μυρωδιά του αλλά δεν μπορεί να ξέρει ο ίδιος τι είναι.

Επίσης μας περιέγραψε και την προσπάθεια του να το αναφέρει σε κάποια υπηρεσία και το γεγονός ότι η καταγγελία ενός πολίτη δεν προωθείτε άμεσα.

Χαρακτηριστικά μας είπε ότι αρχικά τηλεφωνικά απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στη Κυπαρισσία , από εκεί τον παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Υγειονομικού στη Καλαμάτα , τηλεφωνώντας εκεί κατέληξαν να του πουν να στείλει ταχυδρομικώς ή με mail την καταγγελία. Ενώ απευθυνόμενος και στο Δήμο Τριφυλίας κατέληξαν να του που να απευθυνθεί στη Περιφέρεια που έχει την αρμοδιότητα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσούμας μας επισήμανε μεταξύ άλλων «Είμαι κάτοικος της περιοχής Ελαίας και αντίκρισα αυτό το θέαμα στο νερό του ποταμού που ήταν τελείως μαύρο. Δεν ξέρω από τι είναι δεν είμαι ειδικός, εγώ παρατηρώ το φαινόμενο. Αν είναι λιόζουμο δεν το ξέρω , μυρίζει όμως σαν λιόζουμο. Πρώτη φορά συναντώ τέτοιο πράγμα στη περιοχή τόσα χρόνια που είμαι εδώ. Ίσως τα προηγούμενα χρόνια να είχε περισσότερο νερό , φέτος έχει λιγότερη ποσότητα νερού, αυτό το πράγματα δεν το έχω ξαναδεί.

Πέρα από το γεγονός αυτό, με στεναχωρεί ακόμη περισσότερο ότι δεν μπόρεσα να βρω άκρη με τις υπηρεσίες. Αφήνουν ένα απλό πολίτη να χάνει την ώρα του, ενώ υπάρχουν έμμισθοι υπάλληλοι. Αν αυτό το πράγμα είναι μόλυνση , πρέπει να το ελέγξουν, να δούμε τι είναι.»

Στην προσπάθεια του να βρει άκρη με τις υπηρεσίας επισήμανε «Πήρα αρχικά τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα στη Κυπαρισσία από όπου μου είπαν να πάρω τηλέφωνο τη Διεύθυνση Υγειονομικού στη Καλαμάτα, πήρα εκεί τηλέφωνο και κατέληξα να μου πουν να στείλω ένα mail. Πήρα το Δήμο Τριφυλίας, αλλά και από εκεί με παρέπεμψαν στη Περιφέρεια, μου κάνει εντύπωση πάντως που η  καταγγελία ενός απλού πολίτη δεν προωθείτε από τους ίδιους.»

Κ.Μπ.