Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 08:29

Νεκρά ζώα από φόλες στο Κοπανάκι

 

Για ακόμη μια φορά οι ασυνείδητοι εγκληματίες χτύπησαν στο Κοπανάκι  σκορπίζοντας το θάνατο σε 7 σκύλους και 5 γάτες με φόλες που έριξαν στην περιοχή.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και φαίνεται ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, καθώς η εγκληματική δράση συνεχίζεται.

Σχετική ανακοίνωση για το συμβάν έγινε από το Δήμο Τριφυλίας, όπου τονίζεται: «Με μεγάλη θλίψη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι κακόβουλοι συμπολίτες μας με άνανδρο και απαράδεκτο τρόπο θανάτωσαν στην Τοπική Κοινότητα Κοπανακίου 7 σκύλους και 5 γάτες, τα οποία ήταν αδέσποτα. Καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι».

Για το ίδιο θέμα υπήρξε παρέμβαση και από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Περικλή Κανελλόπουλο, ο οποίος εκτός των άλλων ζητεί τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των αδέσποτων.

Χαρακτηριστικά τονίζει: «Α' φάση: 7 σκυλιά, 1 γάτα και ένα δίποδο. Β' φάση: 7 σκυλιά, 5 γάτες και το ίδιο δίποδο που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας! Σχεδόν με έναν μήνα διαφορά η ίδια κτηνωδία στο Κοπανάκι. Παγωμένη και αποσβολωμένη η τοπική κοινωνία. Άνθρωποι διαφορετικής θεώρησης για τη φιλοζωία αναρωτιούνται: Τι έγινε πριν; Τι γίνεται τώρα; Ποιος έχει την ευθύνη; Τι πρέπει να γίνει; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι όσο αυξάνεται η φιλοζωία και ταυτόχρονα γίνεται όλο και πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων! Η ύπαρξη των αδέσποτων ζώων δημιουργεί το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κοινωνία που βιώνει το θέμα των αδέσποτων απαιτεί λύση. Η πολιτεία και ειδικά ο δήμος που καλώς ή κακώς έχει την ευθύνη, πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο! Αφού έχει την ευθύνη είναι και υπόλογος για αυτή την επαναλαμβανόμενη κτηνωδία στο Κοπανάκι! Ας γίνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τα αδέσποτα! Με καλεσμένους ειδικούς, κτηνιάτρους, φιλοζωικές οργανώσεις, φιλόζωους, ακόμα και αδιάφορους πολίτες!».

Κ.Μπ.